Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Napadal manželku

LOUNY - Vykázali jej na deset dní z domu... 

Již k osmému vykázání ze společného obydlí v letošním roce museli přistoupit policisté lounského okresu. Ve čtvrtek dopoledne se na ně obrátila žena středního věku ze Žatce s tím, že byla fyzicky napadena svým manželem. Jak policisté zjistili, jednalo se o napadání opakované a stupňované, které vykazovalo známky domácího násilí. Proto policisté na deset dní vykázali agresivního manžela ze společného bytu. Ten sice nebyl v době zásahu policie v bytě osobně přítomen, ale o vykázání jej policisté neprodleně vyrozuměli telefonicky, vše dali na vědomí intervenčnímu centru a vykázanou osobu poučili o jejím právním postavení. Poškozenou seznámili s možnostmi využití psychologických, sociálních nebo jiných služeb v oblasti pomoci obětem domácího násilí. Na případu dále pracují.
 
Zahrádkáři, pozor na zloděje!
 
K případu, kdy zahrádkáři pracují na svém pozemku a zloději jim zatím nepozorovaně kradou věci, vyjížděli ve středu dopoledne policisté do Stroupečské ulice v Žatci. Dosud neznámý pachatel vytlačil u dřevěného plotu čtyři plaňky, vnikl na pozemek a z terasy chaty odcizil v nestřeženém okamžiku peněženku s doklady a finanční hotovostí a dále dva mobilní telefony. Svým jednáním tak způsobil škodu za 5 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Zahrádkáře upozorňují, aby byli obezřetní a v době, kdy budou pracovat na svém pozemku, si chatu, kůlnu či dílnu pečlivě zamykali. Zloději číhají všude, nedejte jim šanci! Několik takových případů šetřili policisté i v minulých zahrádkářských sezónách.
 
Za krádeže padl trest
 
Koncem ledna vnikli do volně přístupného objektu bývalé odchovny prasat v Libkovicích na Podbořansku dva muži ve věku 25 a 34 let ze západních Čech. Za použití krumpáče a kladiva vybourali železné rámy oken a připravili si je k odcizení. Dále si k nim na hromadu přidali dvě nalezené pozinkované trubky. Jejich počínání jim na místě překazil správce objektu, který je vyrušil a přivolal policisty. Podle odborného vyjádření, které si policie nechala zpracovat, způsobili pobertové škodu za 3 600 Kč. Jednání staršího z nich policisté šetřili jako přestupek proti majetku a postoupí jej do správního řízení na Městský úřad v Podbořanech. Mladšímu z dvojice aktérů sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádeže, neboť byl již dříve pravomocně odsouzen.
 
Z lesa zmizelo dřevo   
 
Krádež několika kubíků dřeva z lesního porostu na Hvížďalce poblíž Loun šetří tamní policisté. U cesty Bukový průsek odcizil v minulých dnech dosud nevypátraný zloděj cca 20 metrů kr. dřeva v hodnotě 24 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.
 
Ukradená auta v Lounech
 
Během pár minut odcizil neznámý pachatel zaparkované vozidlo zn. Seat Toledo v Lipové ulici v Lounech. Ke krádeži došlo ve středu, krátce po 17. hodině. Majitel škodu vyčíslil na 150 tisíc korun.
 
Ze středy na čtvrtek byl další vůz odcizen v lounské Wolkerově ulici. V tomto případě se jednalo o osobní automobil zn. VW Golf v hodnotě 100 000 Kč. S vozidlem zmizely i doklady, nářadí a oblečení.
 
Po obou vozidlech vyhlásili policisté celostátní pátrání, rovněž tak pátrají po pachatel-ích krádeží uvedených automobilů.
 
Vloupání do prodejny v Podbořanech
 
Ze středy na čtvrtek se dosud nezjištěný pachatel vloupal do prodejny smíšeného zboží na náměstí T. G. Masaryka v Podbořanech. Po rozbití skleněné výplně výlohy vnikl dovnitř a odcizil různé zboží a finanční hotovost. Dále způsobil škodu na zařízení obchodu. Předběžně byla celková výše škody odhadnuta na 26 tisíc korun. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a trestný čin poškození cizí věci, po pachateli-ích pátrají.
 
Řídil, ač nesmí
 
Sedmadvacetiletého muže ze Žatce přistihli při silniční kontrole podbořanští policisté, když neoprávněně řídil osobní motorové vozidlo zn. Škoda Felicia v Hlavní ulici v Kryrech. Ačkoliv má rozsudkem Okresního soudu v Lounech vysloven zákaz řízení až do 13. září 2014, přesto usedl za volant motorového vozidla. Ve zkráceném přípravném řízení mu proto policisté sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. 
 
Další zprávy vyjdou až v úterý 30. dubna.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 26. dubna 2013 
 
 
   

vytisknout  e-mailem