Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Napadený skončil v nemocnici

CHOMUTOV - Rozbil výlohu, K domu neměl klíče.... 

Napadený skončil v nemocnici
V Klášterci nad Ohří vyšetřují policisté napadení, ke kterému došlo v Lipové ulici. 36letý muž zde zaútočil na další ho muže, povalil ho na zem a v napadání pokračoval. Zranění, která poškozený utrpěl, si vyžádala ošetření u lékaře s následnou hospitalizací v nemocnici. Dobu léčení lékaři stanovili na minimálně tři měsíce. Incident policie šetří jako ublížení na zdraví a výtržnictví. Pachatel byl z uvedených činů obviněn a skončil v policejní cele, neboť bude podán návrh na jeho vzetí do vazby.
 
Rozbil výlohu
Škodu za 20 tisíc korun způsobil svým jednáním 24letý muž z okresního města. Na sídlišti Zahradní totiž úmyslně rozbil skleněnou výplň prodejny s obuví. Co ho k tomuto jednání vedlo, vyšetřují policisté. Za trestný čin poškození cizí věci hrozí pachateli až roční pobyt za mřížemi.
 
K domu neměl klíče
Bez klíčů se snažil dostat do domu v Dřínovskské ulici v Chomutově neznámý pachatel. U předních i zadních dveří poškodil nejen zámek, ale i rám dveří. Oprava poškozených věcí bude společenství vlastníků stát nejméně 21 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z trestného činu poškození cizí věci.  
 
Odmítnutí nevzal na vědomí
Trest odnětí svobody až na jeden rok hrozí 29letému muži z Chomutova. Od loňského roku neustále obtěžuje svým jednáním poškozenou, vyhrožuje jí fyzickou újmou, sleduje její pohyb a vyhledává její blízkost, ačkoli ví, že žena takovou pozornost dlouhodobě odmítá. K obtěžování používá i telefonický kontakt a tak se poškozená obrátila na policii a podala trestní oznámení. Jednání muže policisté vyhodnotili jako trestný čin nebezpečné pronásledování.
 
Zákazy porušil
Na komunikaci před panelovým domem v ulici Borová na chomutovském sídlišti kontrolovala hlídka mužů zákona projíždějící vozidlo AUDI 80. Provedenou lustrací bylo zjištěno, že 26letý Jirkovák nemá za volantem co pohledávat. Má totiž vysloveny hned dva platné zákazy řízení motorových vozidel. Od Okresního soudu Chomutov skončí v roce 2013, druhý od Magistrátu Chomutov v roce 2012. Na pachatele čeká obvinění z maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
Dvě krádeže
V budově Všeobecné zdravotní pojišťovny Chomutov odcizil kdosi kabelku. Pachatel využil neuzamčené, volně přístupné kanceláře a vnikl dovnitř. Odešel s kabelkou, ve které měla žena osobní doklady, peníze a mobilní telefon. Poškozená stanovila škodu na 10 tisíc korun.
K druhé krádeži došlo v budově chomutovské polikliniky. Neznámý zloděj vnikl do soukromé ordinace a lékařce odcizil z volně odložené kabelky peněženku s osobními doklady a hotovostí. V tomto případě se škoda vyšplhala na 7500 korun. Po pachatelích krádeže pátrají policisté z místního obvodního oddělení.
 
23. listopadu 2011 
nprap. Marie Pivková
 

vytisknout  e-mailem