Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Napadl kamaráda

CHOMUTOV - Nevydařená krádež, Nález munice... 

Napadl kamaráda
Obvinění z trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví si převzal 30letý muž z Křimova. Na začátku listopadu totiž napadl v obci Březno svého známého. Udeřil ho hlavou do obličeje a tím mu způsobil zranění, ze kterých se léčí do současné doby. Příčiny napadení nadále šetří policie.
 
Nevydařená krádež
Rafinovaně si počínal v prodejně s oblečením 27letý Chomutovák. Z riflových kalhot odstranil bezpečnostní prvky a pak je oblékl pod své kalhoty. Tak to se snažil projít pokladnou bez placení. Zaměstnanci prodejny si však jeho jednání všimli a muže zadrželi. Při vyšetřování bylo zjištěno, že během posledních třech let byl pachatel odsouzen za krádeže již dvakrát a to soudem v Chomutově a Mostě. Krádež šetří policisté ve zkráceném přípravném řízení.
 
Nález munice
Muž z Jirkova nalezl poblíž otvického rybníka vojenskou munici. Hledání kovových předmětů v zemi je jeho záliba, v tomto případě nalezl za pomoci detektoru kovů celkem 17 kusů aktivních minometných nábojů. Na místo se dostavil pyrotechnik, který si munici převzal k likvidaci.Ke zranění osob nedošlo.
 
Ve sklepě hořelo
Na chomutovském sídlišti hořelo. K požáru došlo ve sklepních prostorách panelového domu, kde zahořela i elektroinstalace a kabely. Oprava poškozených věcí bude stát nejméně 10 tisíc. Technickou závadu na místě vyloučil vyšetřovatel hasičů, jako pravděpodobnou příčinu požáru určil manipulaci s otevřeným ohněm. Za poškození cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok. Ke zranění osob nedošlo.
 
Naletěla podvodníkovi
Mladou ženu z okresního města podvedl 32letý muž. S poškozenou podepsal smlouvu na pronájem bytu a převzal od ní zálohu ve výši 6 tisíc korun. Když se však měli společně vydat do domu, utekl neznámo kam. Totožnost podvodníka policisté brzy zjistili, muž se ke skutku doznal. Za uvedený čin mu nyní hrozí až dvouletý pobyt ve vězení.
 
29.12.2010
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem