Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Napadl manželku

CHOMUTOV - Telefon našla v autě, Krádež v rodině.... 

Napadl manželku
Jirkovští policisté prováděli šetření v ulici G. Svobody, kde došlo k napadení v bytě. 40letý muž fyzicky napadl manželku, se kterou žije ve společné domácnosti. Ženě vyhrožoval usmrcením, což v ní vzbudilo obavu o svůj život. Zranění, která utrpěla, si vyžádala ošetření u lékaře, bez pracovní neschopnosti. Muž byl zadržen, obviněn z nebezpečného vyhrožování a po nezbytných úkonech skončil v policejní cele. Na státní zastupitelství byl podán návrh na vzetí jmenovaného do vazby. Ze zadržení byl propuštěn, vyšetřování probíhá na svobodě. Pachatele může soud poslat až na rok do vězení.
 
Telefon našla v autě
Chomutovští policisté pátrali po totožnosti zloděje, který připravil o mobilní telefon ženu z okresního města. Poškozená uvedla, že jí kdosi přístroj odcizil na parkovišti před obchodním domem. Škodu upřesnila na 2200 korun. Za dva dny později přišla žena opět a upřesnila svou výpověď. Telefon totiž našla ve svém vozidle, kde jí zapadl pod sedačky. Jelikož nedošlo k žádnému protiprávnímu jednání, nebyla naplněna skutková podstata trestného činu krádeže, vyšetřování případu policisté odloží.
 
Krádež v rodině
Na návštěvu do svého bytu si poznala žena z Chomutova svého 44letého příbuzného. Ten využil pozvání ke krádeži, kdy ženě sebral klíče a doklady od vozidla. S autem pak odejel na dosud neznámé místo. Po pachateli i vozidle bylo vyhlášeno pátrání, do současné doby neúspěšné. Majitelka vyčíslila škodu na téměř 45 tisíc korun.
 
Neplatí na děti
Téměř 148 tisíc korun dluží na výživném 36letá žena z Málkova. Porušila tak svým jednáním povinnost danou rozsudkem Okresního soudu Chomutov, kterým jí bylo nařízeno posílat uvedenou částku na účet úřadu práce. Obě její děti byly totiž svěřeny do pěstounské péče. Obvinění z trestného činu zanedbání povinné výživy si již převzala, za uvedený skutek jí hrozí až tři roky ve vězení.  
 
Soud jim to spočítá
Opakované krádeže má na svědomí dvojice pachatelů. 25letý muž a jeho 22letá společnice kradli během pěti měsíců loňského roku hned osmkrát. Sladkosti, drogistické zboží, oblečení, kávu a další věci nezaplatili a snažili se odejít z prodejny. Celková škoda dosáhla částky téměř 6 tisíc korun. Muž byl z krádeže již obviněn a obvinění si převzal, na ženu stejné obvinění čeká.
 
Přišel o aktovku
Muž z Chomutova zaparkoval své osobní vozidlo v ulici U větrného mlýna a odešel. Když se po chvíli vrátil, zjistil, že z auta zmizela kožená aktovka. Přišel tak o doklady, klíče, mobilní telefon a peněženku s hotovostí. Hodnotu odcizených věcí vyčíslil na 9200 korun. Krádež šetří policisté z místního obvodního oddělení.
 
17. února 2011
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem