Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Napadl strážníka

LOUNY - Byl obviněn ze dvou trestných činů... 

Komisař služby kriminální policie a vyšetřování sdělil v minulých dnech obvinění z trestných činů násilí proti úřední osobě a výtržnictví 45letému muži ze Žatce, který začátkem srpna napadl v žatecké Šafaříkově ulici strážníka Městské policie Žatec. Událost se odehrála v dopoledních hodinách na místě veřejnosti přístupném, kdy agresor přistoupil k strážníkovi, který při výkonu služby řešil zaparkovaná vozidla. Ta překážela dělníkům provádějícím na místě výkopové práce. Muž policistu nejprve slovně napadl a následně došlo i k fyzickému útoku. Sevřenou pěstí jej udeřil do obličeje. Napadený strážník utrpěl tržnou ránu horního rtu a musel vyhledat lékařské ošetření na chirurgické ambulanci. Obviněný muž je vyšetřován na svobodě a v případě odsouzení mu hrozí až čtyřletý trest odnětí svobody.  

S cizím autem odjel a naboural ho

Jednadvacetiletému mladíkovi z Lounska sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření pro přečin neoprávněného užívání cizí věci. Uvedeného skutku se dopustil již 17. září v nočních hodinách v jedné obci na Podbořansku, kdy si vypůjčil od majitele klíče od vozidla zn. Ford Courier s tím, že se v něm jen vyspí. S automobilem však bez svolení majitele z místa odjel a za obcí Staňkovice s ním naboural. Poté, co majitel zjistil, že mu automobil zmizel, nahlásil krádež na policii. Krátce nato si havarovaný vůz nalezl. Na místě přistihl i podezřelého, ale ten před ním utekl. Provinilému mladíkovi nyní hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Z neobývané budovy kradli trámy

V minulých dnech vnikli bez násilí do prázdné zděné budovy v Cítolibech na Lounsku neznámí pachatelé, kteří uvnitř uřezali a následně odcizili dřevěné trámy, které tvořily výstuhu mezipatra. Dřevo poté uschovali na dvoře pod starý koberec zřejmě s tím, že jej později odvezou. Svým jednáním tak způsobili škodu přesahující 112 tisíc korun. Policisté již začali případ šetřit, ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže. Pa pachateli-ích pátrají.

Rodiče obviněni z ohrožování mravní výchovy

V těchto dnech zahájil policejní komisař trestní stíhání proti rodičům jednoho žáka základní školy v Žatci. Obvinil je z trestného činu ohrožování mravní výchovy mládeže, neboť svého syna řádně neposílali do školy a tím mu umožňovali vést zahálčivý život. Ve školním roce 2010/2011 dítě zameškalo celkem 186 neomluvených hodin. I když za obdobné jednání byli rodiče již sankciováni Městským úřadem v Žatci, k nápravě nedošlo. Pokud soud uzná jejich vinu, hrozí 33leté ženě a 39letému muži až dvouleté vězení.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 14. října 2011

vytisknout  e-mailem