Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Natankoval a ujel

TEPLICE - Odcizil drahý stroj; Pozor na podvodníky... 

Odcizil drahý stroj

    Škodu za čtvrt milionu způsobil dosud neznámý pachatel, který otvorem ve zdi ve výšce 3 metry nad zemí vnikl do nezajištěné stavby rodinného domu v Novosedlicích. Z objektu  následně  odcizil stavební stroj na nástřik omítek. Zástupce poškozené firmy vyčíslil škodu na 253000 korun. Po pachateli a odcizeném stroji teď  policie intenzivně pátrá. V případě dopadení mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

 

Pozor na podvodníky

    Na svou důvěřivost doplatila 19-ti letá žena, která zaplatila v bance celkem ve 4 platbách částku téměř 32 tisíc korun , kterou nechala zaslat na zahraniční účty. Na internetu se totiž „chytila“ na udičku podvodníkům, kteří ji při komunikaci na ICQ slíbili zaslat nové mobilní telefony.  Ačkoliv peníze na účty poslala, vytoužených přístrojů se nedočkala. Pokud by se podařilo pachatele dopadnout, může strávit za trestný čin podvodu až tři roky ve vězení.

 

Chtěl  jezdit zadarmo

    Policisté sdělili  podezření z trestného činu krádeže 31-letému muži z Teplic, který  natankoval na benzínové čerpací stanici přes 40 litrů benzínu a bez zaplacení ujel. Hlídky  v ulicích se zaměřily na vozidlo, do kterého benzín  natankoval a po několika hodinách byli úspěšní a auto i s pachatelem, po kterém bylo dokonce vyhlášeno celostátní pátrání  zadrželi. Protože byl v minulosti již odsouzen pro majetkovou trestnou činnost, bylo jeho jednání kvalifikováno jako trestný čin. Teď může jít až na dva roky za mříže.
 

vytisknout  e-mailem