Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Navigace terčem zloděje

LOUNY - Poškozením způsobil větší škodu než krádeží... 

Ze soboty na neděli se vloupal do zaparkovaného vozidla zn. Fiat Punto v podbořanské ulici Boženy Němcové dosud neznámý pachatel. Nezjištěným předmětem rozbil skleněnou výplň levého předního okna a dále poškodil levé přední dveře. Poté z vozidla odcizil navigaci, která byla přichycena na čelním skle. Krádeží autonavigace způsobil škodu za dva tisíce, poškozením vozidla za 15 000 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci, po pachateli pátrají.

Z dílny odcizil hlavně nářadí 

V minulých dnech zavítal na pozemek se zahradní chatkou v kolonii "Pod Záhořím" v Žatci dosud nezjištěný poberta. V jeho hledáčku uvízla dílna, u které vyhnul spodní část plechových dveří a vzniklým otvorem se dostal dovnitř. Odcizil různé ruční nářadí, pájecí a lepící pistoli, kompresor, kabely, kufřík s grilovacím náčiním a další věci. Způsobená škoda byla odhadnuta na celkem 17 144 Kč. Policisté věc šetří jako trestný čin krádeže a trestný čin poškození cizí věci.

V zákazu řídil, mařil výkon

V neděli odpoledne kontrolovala hlídka Městské policie Postoloprty v tamní Žižkově ulici řidiče osobního vozidla zn. Opel Omega. Lustrací zjistila, že 46letý muž za volantem má vysloven zákaz řízení, který dosud trvá. Proto byli na místo přivoláni policisté Obvodního oddělení v Postoloprtech, kteří motoristu předvedli na služebnu, a tam mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.    

Vloupal se do garáží

Do garáží v ulici Sídliště míru v Podbořanech se minulý týden vloupal dosud nezjištěný pachatel. Po překonání vrat vnikl do jedné z nich, kde jej zaujal motocykl - babeta zn. Jawa, dále brašna s rybářskými potřebami a vyžínač. S touto kořistí se však nespokojil a u zde zaparkovaného vozidla rozbil přední boční okno, aby se mohl dostat dovnitř. Následně z vozu odcizil autorádio a pouzdro s doklady. Další škodu způsobil poškozením pravého zadního blatníku. Majitel škodu vyčíslil na celkem 26 000 Kč. Uvedený zloděj se zřejmě vloupal i do další garáže, u které vypáčil výklopná plechová vrata, vnikl dovnitř, prohledal ji, ale nakonec nic neodcizil. Poničením zámku způsobil škodu za 500 Kč. Na případu policisté pracují a po pachateli pátrají.

Zloděj řádil i v Markvarci

Minulý týden šetřili policisté vloupání do objektu jedné rekreační chalupy v obci Markvarec na Lounsku. Dosud neznámý pachatel překonal drátěné oplocení pozemku, rozbil skleněnou výplň okna chalupy a dále odstranil visací zámky dveří dílny. Poté odtud odcizil vzduchovku s optikou, horkovzdušnou a vzduchovou pistoli, sadu vrtáků, přenosné svítidlo a další věci. Majitel škodu vyčíslil na bezmála 8 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 11. dubna 2011

vytisknout  e-mailem