Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nebezpečná koloběžka

CHOMUTOV - Dopadený zloděj, Chtěl telefonovat, ale kradl.... 

Nebezpečná koloběžka
46letý muž řídil motorovou koloběžku po místní komunikaci, od sídliště Zadní Vinohrady v Chomutově, směrem na Mosteckou ulici. Při odbočování však dostal na mokré vozovce smyk a upadl na vozovku. Při pádu utrpěl zranění, které lékaři kvalifikovali jako těžké a hospitalizovali muže v nemocnici. Věc je šetřena jako přestupek.
 
Dopadený zloděj
V Kadani pátraly policejní hlídky po totožnosti známého zloděje, který vykrádal auta. V červenci se kdosi vloupal do zaparkovaného vozidla poblíž místního marketu a z přihrádky odcizil uložené autorádio s přehrávačem. Majiteli vznikla škoda ve výši 5 tisíc korun.   O dva měsíce později pak přišel majitel VW Touran o navigaci. Ta zmizela ze zaparkovaného vozidla v areálu kadaňské školy. V tomto případě se škoda vyšplhala na téměř 23 tisíc korun.Muži zákona zjistili, že obě vloupání má na svědomí 29letý místní mladík. Při vyšetřování bylo dále zjištěno, že kromě vykradených aut má na svědomí také odcizení automatu na cukrovinky. Ten zmizel z areálu koupaliště a jeho cenu stanovil majitel na 20 tisíc korun.Obvinění z trestných činů krádeže a poškození cizí věci si pachatel již převzal, vyšetřování nadále pokračuje.
 
Chtěl telefonovat, ale kradl
Do bytu v Jirkově se vloudil 29letý muž. Pod záminkou, že si potřebuje nutně zatelefonovat, ho nezletilá dcera majitelky bytu vpustila dovnitř. Muže od vidění znala, proto nepředpokládala, že se za ochodu odvděčí tím, že sebere věci rodičů. Pachatel odcizil videokameru, mobilní telefon, fotoaparát a čtyři kusy dobíjecích baterií. Majitelka stanovila hodnotu odcizených věcí na 15 tisíc korun. Krádež vyšetřují policisté z místního oddělení policie.
 
Zloděj na útěku zranil muže
V jedné obci na Chomutovsku se neznámý zloděj vloupal do objektu kompresorovny. Odcizit nic nestačil, protože se na místě objevil poškozený, který se ho snažil zadržet. Pachatel však do něj strčil a 64letý muž skončil na zemi. Při pádu však utrpěl zranění, které si vyžádalo hospitalizaci v nemocnici s dobou léčení nejméně čtyři měsíce. Pachatel z místa utekl, nyní po něm pátrají policisté. Ti zahájili vyšetřování trestných činů těžké ublížení na zdraví a pokus krádeže.
 
Kradl v garáži
V Jirkově se kdosi vloupal do areálu garáží v ulici Za Pilou. Majitel ponechal klíčky od vozidla v zámku, pachateli proto nedalo moc práce auto nastartovat a odjet. Stihl ještě odcizit různé elektrické nářadí a náhradní díly, celková škoda se tak vyšplhala na téměř 64 tisíc korun. Z této krádeže byl usvědčen 31letý muž ze Března, obvinění za ním putovalo do vazební věznice v Litoměřicích kde se nachází z důvodů spáchání jiné trestné činnosti.
 
Chomutov 14.9.2010     

vytisknout  e-mailem