Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nebezpečnou jízdu ukončili policisté

LOUNY - Mezi obcemi na Žatecku se projížděla s více než třemi promile; V supermarketu kradl maso. 

Včera dopoledne byli policisté z hlídkové služby Postoloprty informováni o nebezpečně jedoucím vozidle. Osobní automobil zn. Volkswagen měl jet obcí Měcholupy ve směru na Rakovník. Když policisté zahlédli vozidlo odpovídající popisu, vydali se za ním. Na světelně akustické signály k zastavení však řidič nejprve nereagoval a pokračoval v jízdě. Vozidlo zastavilo až po pár kilometrech a vystoupila z něj žena, která byla zjevně pod vlivem alkoholu. Dechové zkoušky ukázaly hodnoty téměř 3,5 promile. Policisté 43letou řidičku zadrželi a její jednání šetří ve zkráceném přípravném řízení. Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky, z něhož ji podezírají, hrozí podle zákona trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

 

 V supermarketu kradl maso

Tento týden sdělili lounští policisté podezření z trestného činu krádeže čtyřicetiletému muži. Viní ho z toho, že koncem května měl v prodejně supermarketu v Lounech odcizit 5 balení masa v hodnotě 920 korun. Zboží si měl vložit do tašky a zavěsit ji na nákupní vozík. U pokladny pak zaplatil pouze za produkty, které měl uložené ve vozíku. Za pokladnou ho však zadržela vedoucí prodejny a poté i přivolaní policisté.

Není to poprvé, co se dotyčný dostal do křížku se zákonem. Koncem ledna roku 2018 opustil brány věznice, kde si odpykával trest odnětí svobody uložený mu soudem pro spáchání trestného činu krádeže. Další odsouzení na sebe nenechalo dlouho čekat. V srpnu 2019 byl muž opět odsouzen pro majetkový trestný čin, tentokrát k podmíněnému trestu se zkušení dobou až do roku 2021. Ani to ho zřejmě od dalšího podobného jednání neodradilo. Za opětovné spáchání trestného činu krádeže mu v případě uznání viny hrozí až tříleté vězení.

 

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 12. června 2020

vytisknout  e-mailem