Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nechal peněženku na střeše auta

MOST - A přišel i o peníze z účtu; Za zahrady domu ukradl nábytek, policie ho vypátrala. 

Kamarádovi zapřel mobil, až po vyšetřování policií ho vrátil
Z přečinu zpronevěry čelí obvinění 22letý muž z Litvínova. Ten šel pěšky spolu s dalšími třemi kamarády z obce v Krušných horách do Janova. Během cesty si od poškozeného vypůjčili k užívání jeho mobilní telefon. Obviněný následně mobil uschoval a poškozenému popřel, že by ho měl u sebe. Mladý muž se obrátil na policii v Hamru. Až poté, když se policie začala případem zabývat, tak obviněný telefon v hodnotě 5 500 korun vhodil poškozenému do poštovní schránky. Chyběla v něm však paměťová karta i SIM karta. Obviněný je stíhán na svobodě a hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody.

Prodával marihuanu i pervitin
Obvinění z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy čelí 23letý muž z obce na Mostecku. Ten měl podle policistů odhalující drogovou kriminalitu v Mostě obstarat a poté prodat nejméně ve 300 případech nejméně 150 gramů marihuany a nejméně ve 20 případech měl poskytnout přesně nezjištěné množství pervitinu. Pervitin byl u něj ostatně také zajištěn poté, co byl policií zadržen v ulici Karla Marxe, a který měl přechovávat pro jiné osoby. Látka byla odeslána k provedení odborné expertizy. Obviněný je vyšetřován na svobodě a hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody. 

Dávejte si pozor na své věci, zloději jsou všímaví
Na neopatrnost doplatili dva občané, kteří se připravili o svůj majetek. Žena z Mostecka si nechala v jednom panelovém domě stát u výtahu tašky a poté se vrátila na ulici ke svému vozidlu. Během její několikaminutové nepřítomnosti nějaký podnikavec z jedné tašky odcizil tablet v hodnotě 10 tisíc korun. Případem krádeže se zabývají mostečtí policisté.

Jiný případ se stal též v Mostě. Motorista z Ústecka si při odjezdu z parkoviště položil na střechu svého vozidla peněženku s doklady, penězi a platební kartou. Až později doma zjistil, že mu peněženka chybí a že mu také zmizelo pár korun z účtu. Poškozený vyčíslil škodu na částku osm tisíc korun.

Ze zahrady domu ukradl nábytek, policisté ho vypátrali
Policisté odhalili díky místní a osobní znalosti totožnost muže, který v červenci ukradl ze zahrady rodinného domu zahradní nábytek. Muž ve věku 31 let z Mostu měl ve druhé polovině měsíce kolem 04. hodiny překonat plot u domu a poté odcizil čtyři zahradní židle. K plotu si přistavil ještě lehátko, pro které se vrátil odpoledne a to též odnesl. Odcizený nábytek údajně hned prodal neznámým lidem. Policisté mu sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. Poškozeným Mostečan způsobil hmotnou škodu ve výši 5 300 korun.

nprap. Ludmila Světláková
Most 1. srpna 2017

vytisknout  e-mailem