Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nechtělo se mu do vězení

CHOMUTOV - Vyhýbal se nástupuvýkonu trestu, ale byl dopaden 

Nechtělo se mu do vězení
Nástup do výkonu trestu odnětí svobody se snažil oddálit 33 letý muž z Jirkova. Již od půlky ledna si měl za mřížemi věznice v Litoměřicích odpykávat spravedlivý trest. Ukrýval se v Jirkově, ulici Karla Marxe, kde jej vypátrali policisté. Jakmile zjistil, že by měl skončit v rukou mužů zákona, pokusil se o útěk. Vyskočil z okna bytu v prvním patře. Nic mu to nebylo platné. Policisté, společně se strážníky muže pohotově zadrželi a putoval tam, kde již měl dávno být. To znamená do věznice v Litoměřicích. Za své vyhýbání se spravedlnosti si navíc vysloužil postih za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Ještě téhož dne mu bylo sděleno podezření.
 
Chyceni při krádeži
Velkou smůlu měla dvojice mužů ve věku třicet jedna let z Jirkova a dvacet dva let z Chomutova. S vidinou snadného zisku, v areálu „Řopík“, vojenského klubu NORD Sever Chomutov, chtěli ukrást ocelovou protitankovou zábranu. Tu naložili do připravené dodávky a chtěli ji odvézt z prostoru cvičiště pryč. Nepočítali však, že jejich auto i s lupem zapadne do bláta. Než stačili nákladní auto vyprostit, byli spatřeni svědkem, který na místo zavolal policii. Pak již události dostaly rychlý spád. Dvojice nenechavců se totiž dopustila trestného činu krádeže.
 
Mařil úřední rozhodnutí
Zanedlouho oslaví své třicáté šesté narozeniny muž z Jirkova. Ještě než však dojde k oslavě, může skončit u soudu. Dopravní policisté jej totiž přistihli při řízení auta v ulici Černovická v Chomutově. Na tom není nic divného, pokud by neměl vysloven zákaz řízení motorových vozidel za předchozí prohřešky. Za volant tak mohl usednou nejdříve začátkem července roku 2011. Zákon v tomto případě hovoří jasně.  Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 

vytisknout  e-mailem