Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nedal si říci

DĚČÍN - Plot zpeněžit nestačil; Čistotný zloděj 

Policisty z obvodního oddělení v České Kamenici zaměstnal v sobotu večer padesátiletý muž. Zjevně posilněn alkoholem přišel do jednoho místního sociálního zařízení, kde nejdříve rozbil skleněnou výplň vchodových dveří a poté začal verbálně napadat personál a klienty. Agresivita jeho chování přitom narůstala. Hlídka, která na místo dorazila, se zprvu pokoušela využít mírumilovnějšího řešení k ukončení konfliktu a muže vyzvala, aby svého jednání zanechal. Na to výtečník reagoval tím, že se pokusil napadnout pracovníky i fyzicky. To mu policisté pochopitelně nedovolili a jeho zápěstí vzápětí zdobila kovová pouta. Pak jej pozvali na návštěvu do cely předběžného zadržení. Nabídka se nedala odmítnout a tak měl zadržený o nocleh postaráno. V neděli po obědě se ocitl opět na svobodě. S největší pravděpodobností jej teď čeká správní řízení pro přestupek proti majetku.
 
 
Plot zpeněžit nestačil
 
Podezřením z přečinu krádeže vloupáním odměnili v sobotu varnsdorfští policisté třiatřicetiletého muže. Ten byl v uplynulém týdnu přistižen, kterak si na pozemku zahrádky přivlastňuje patnáctimetrové pletivové oplocení v hodnotě patnácti set korun. Když na místo dorazili policisté, měl kořist připravenu u vstupní branky. Následovalo zadržení a návštěva obvodního oddělení. Nenechavci teď hrozí trest odnětím svobody v délce až tří let. To kvůli tomu, že ne tak dávno byl za takový čin odsouzen.
 
 
Čistotný zloděj
 
Na čistotu si zřejmě potrpí neznámý chmaták, který se včera po likvidaci zámku vloupal na balkón v mezipatře jednoho varnsdorfského panelového domu. Zde totiž sebral vyprané ošacení v hodnotě zhruba kolem pěti tisíc korun. Dopustil se tím přečinu krádeže vloupáním. A toho, aby se z něj i zodpovídal, se pokoušejí docílit policisté z obvodního oddělení.
 
 
 
 
 
23. července 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem