Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nedala přednost

LOUNY - Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. 

Ve čtvrtek odpoledne vyjížděli dopravní policisté k nehodě dvou osobních vozidel do ulice Elišky Krásnohorské v Žatci. Řidička osobního motorového vozidla zn. Ford Focus jela od ulice Karla Škréty směrem do ulice Husova, když na křižovatce nedala přednost osobnímu vozidlu Ford Tranzit. Řidič tohoto automobilu přijížděl od Studentské ulice a hodlal na křižovatce odbočit vpravo, do Husovy ulice. Došlo ke střetu přední levé části tranzitu s pravou boční částí vozidla focus. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Nehodu šetří dopravní policie.

Obezřetnost se vyplatí!   

Krátký moment nevěnovala mladá žena pozornost svému nezajištěnému vozidlu na parkovišti před prodejnou Albert v Lounech, a zloděj nelenil. V nestřeženém okamžiku jí z dětské autosedačky odcizil volně odloženou peněženku s finanční hotovostí, doklady a platební kartou. Svým jednáním tak způsobil škodu za 920 Kč. Ke krádeži došlo ve čtvrtek v dopoledních hodinách. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a po pachateli pátrají. 

Podobné případy nejsou výjimkou a policisté k těmto krádežím či vloupačkám vyjíždějí poměrně často. Ať už se jedná o krádeže věcí z nezajištěných vozidel - nejčastěji na velkých parkovištích u nákupních center (poškozený si například ukládá zboží do zavazadlového prostoru a mezitím mu z nezajištěného vozu zmizí peněženka či kabelka s věcmi, nebo auto neuzamkne a jde vrátit nákupní vozík, čehož si bystrý zloděj povšimne a v nestřeženém okamžiku odložené věci z vozidla ukradne), ale také policisté šetřili případy, kdy byli okradeni poškození, co zásobovali různé prodejny či restaurační zařízení (mezitím, co vykládali a nakládali zboží, jim zloděj vnikl do nezajištěného vozidla). Nebo klasické vloupačky do aut, kdy si poškození ponechají ve vozidlech odložené věci, které přitahují zloděje.

Pár nejdůležitějších rad:

Nenechávejte na viditelných místech žádné věci (kufříky, kabelky, tašky, batohy či notebooky).
Před odchodem zkontrolujte uzavření oken a uzamčení všech dveří vozidla.
Odemčené nebo dokonce nastartované vozidlo nenechávejte bez dozoru.
Zejména před obchodem nedávejte okatě do kufru cenné věci - zloději si právě tak své oběti vytipují a při vloupání jdou tzv. najisto.
Autorádio je rovněž velkým lákadlem - dejte proto přednost tomu s odnímatelným panelem a nikdy ho ve vozidle nenechávejte.
Pokud je to možné, parkujte v garáži nebo na přehledných, veřejnosti přístupných a osvětlených místech.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 22. dubna 2016

 

 

vytisknout  e-mailem