Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nedávejte šanci zlodějům!

LOUNY - Využívají neuzamčených vozidel, chat či chalup a domů. 

Nedávejte šanci zlodějům! Zamykejte! Jednoduchá rada, která je ale účinná před zloději vloupaček do aut, chat a chalup, rodinných domů či dalších objektů. Sami majitelé toto zabezpečení často podceňují, a pak jsou nemile překvapeni, když zjistí, že se jejich majetek stal terčem zlodějů.
 
Poslední takové případy, které šetřili policisté, se staly právě v těchto dnech.
 
Ve středu večer ponechal majitel před domem v Cítolibech na Lounsku zaparkované vozidlo neuzamčené. Když se k němu po chvíli vrátil, zjistil, že mu neznámý pachatel odcizil kabelu, ve které měl mobilní telefon, peněženku, doklady, platební kartu a další věci. Způsobenou škodu vyčíslil na 18 350 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Zloděj, jenž využil neuzamčené vstupní branky na pozemek domu, řádil ve středu odpoledne v obci Vojničky. Vchodovými dveřmi, které byly rovněž nezajištěné, vnikl dále do samotného domu a odcizil finanční hotovost a šperky. Majitelka sice zloděje vyrušila, neboť se zdržovala opodál na zahradě, ale ten se nezalekl, uzamkl se v ložnici, kterou v klidu prohledal a věci pak odcizil. Z místa uprchl oknem ven do ulice. V tomto případě byla škoda odhadnuta na 25 000 Kč. Policisté věc šetří jako trestné činy krádeže a porušování domovní svobody, po pachateli pátrají.      
 
Kradl ve firmě
 
Ostraha jedné firmy na Žatecku zadržela při odchodu ze zaměstnání 21letého pracovníka, který chtěl přes vrátnici přenést její výrobky. Kontrolou osobní skříňky na šatně mu další výrobky nalezla i tam. Krádeží těchto věcí by firmě způsobil škodu za nejméně 9 535 Kč. Povedeného zaměstnance předala ostraha přivolaným policistům, kteří mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu krádeže.
 
S cizím autem dvakrát boural
 
Z trestného činu neoprávněného užívání cizí věci obvinil komisař služby kriminální policie a vyšetřování 17letého mladíka ze Žatecka. Ten koncem března tohoto roku sebral na návštěvě klíče od motorového vozidla zn. Mitsubishi Carisma, a poté, bez vědomí majitele, usedl za volant. V Písečné ulici v Žatci způsobil následně dopravní nehodu, když při couvání narazil do osobního vozidla zn. Škoda Felicia. Ještě téhož dne způsobil s oním vozidlem další dopravní nehodu na Tachovsku. V tomto případě nezvládl řízení, dostal smyk a havaroval přes silniční příkop, přičemž se dvakrát přetočil přes střechu. Naštěstí se tato nehoda obešla bez zraněných osob. Škoda, kterou uvedený mladík způsobil, byla odhadnuta na 30 800 Kč. Vyšetřování obviněného probíhá na svobodě.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 9. července 2015
 

vytisknout  e-mailem