Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nedojel

DĚČÍN - Nedojel; Podvod nevyšel; Na výlet služebním vozem; Odjezd se nekonal 

Podezřením z ohrožení návykové látky skončila jízda pro osmačtyřicetiletého muže z Krásné Lípy. V noci na sobotu ho ke kontrole zastavili policisté v blízkosti jeho bydliště a samozřejmě dostal dýchnout, zdali není v organismu nějaký ten alkohol. A byl. Displej přístroje na řidiče prozradil bezmála jeden a půl promile. Cíl své cesty pak musel přesměrovat na obvodní oddělení. Risk se tedy v zisk neproměnil, ba co hůře, proměnil se v hrozbu až ročního vězení.
 
 
Podvod nevyšel
 
Vykutálená finta, jak si finančně přilepšit nevyšla čtyřiapadesátileté ženě z Děčína. S finanční společností uzavřela půjčku na patnáct tisíc korun a pak přišla na policii oznámit, že úvěrovou smlouvu uzavřel bez jejího vědomí neznámý muž, kterému půjčila doklady. Strážci zákona z obvodního oddělení ale nakonec přišli na to, kde je zakopaný pes, jakož i na to, že si při sjednávání půjčky vymýšlela ohledně svého zaměstnání. Koncem týdne výtečnici sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z úvěrového podvodu. Za to jí hrozí až dvouletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Na výlet služebním vozem
 
Zneužití služebního vozidla k cestě do Chorvatska se tuze nevyplatilo čtyřiadvacetiletému mladíkovi. Na cestu si vyrazil i přes to, že se zákazem takového počínání byl obeznámen a ředitelem podniku byl navíc vyzván k tomu, aby po dobu své nepřítomnosti automobil odstavil. Neposlušného zaměstnance teď řeší policisté z obvodního oddělení ve zkráceném přípravném řízení. Za neoprávněné užívání cizí věci může být potrestán až dvouletým odnětím svobody.
 
 
Odjezd se nekonal
 
Do zaparkovaného Golfa ve Hřensku vnikl včera v dopoledních hodinách neznámý zloděj. Uvnitř sebral pětadvacet eur a poškodil spínací skříňku, což svědčí o tom, že měl nejspíše v plánu odcizit vozidlo celé. Naštěstí se mu to nepovedlo. I tak majiteli včetně poškození zámku zanechal škodu ve výši zhruba patnáct tisíc korun. Po lapkovi pátrají policisté z Hřenska.
 
 
 
24. října 2011
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem