Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nehoda se obešla bez zranění

DĚČÍN - Ale před jejími následky nikdo neuteče. 

Ťukli do sebe u nádraží
 
ČESKÁ KAMENICE - Na Pivovarské ulici v České Kamenici došlo letos v sobotu dvanáctého října dopoledne k dopravní nehodě mezi dvěma projíždějícími vozidly. Řidič osobního auta Fiat Bravo pravděpodobně nezvládl pravotočivou zatáčku a přejel do protisměru, kde se potkal s projíždějícím nákladním vozem zn.  Mercedes Benz Sprinter. Oba řidiči ze srážky vyvázli bez zranění. Po nežádoucí nehodě se objevila škoda na vozidlech přesahující dvě stě tisíc českých korun. Svou roli zřejmě sehrál alkohol, který byl odhalen dechovou zkouškou u řidiče osobního vozu. Policisté vyšetřují dopravní nehodu s ohledem na možný přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, za který hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz majetku.
 
Postrádá telefon
 
DĚČÍN - Děčínští policisté prošetřují od druhého říjnového víkendu možné zatajení nálezu, k němuž mělo dojít na blíže neurčeném místě v Jílovém. Tamní obyvatelka si někde odložila mobilní telefon v hodnotě necelých deseti tisíc českých korun.  Podle jejích slov se jednalo o černý aparát zn. iPhone se SIM kartou. Nenašla ho, a tak se obrátila na podmokelské policisty, kteří se pokusí ztracený telefon nalézt. Možností se naskýtá hned několik. Možná někdo telefon během uplynulého víkendu našel, a tak se nezdráhejte telefon odevzdat na nejbližší policejní útvar, který zajistí jeho předání zpět jeho majitelce. Pakliže se telefon objeví v rukou nepovolané osoby, může se stát, že nepoctivý nálezce bude mít problém se zákonem.
 
Věci z obýváku
 
BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ – Podivná věc se stala v rodinném domě v Dolních Habarticích. Uprostřed minulého týdne v průběhu devatenácti hodin se z místního domu ztratila taška s osobními věcmi, doklady a finanční hotovostí. Majetek, který jeho vlastník postrádá od jedenáctého října letošního roku, zmizel bez zjevného násilí. Chybějící věci v hodnotě osmi tisíc českých korun zanechal odložené v pokoji. Kdo si je odnesl, je nyní v rukou benešovských policistů, kteří pracují na případu s ohledem na možné přečiny krádeže a porušování domovní svobody.
 
Kdo je potřeboval ?
 
DĚČÍN - Komu se asi tak hodilo dvanáct balíků odloženého pletiva nedaleko Jílového ? Pětadvacetimetrové balíky ležely odložené na lesní cestě zvané Kamenka od druhého října letošního roku. Od desátého října jsou pohřešovány. Vlastníci vyčíslili škodu na necelých devatenáct tisíc českých korun. Zda-li se odložený majetek stal předmětem krádeže či došlo jen k dosud neobjasněnému nedorozumění, je na bedrech podmokelských policistů.
 
Nemá doklady, ani peněženku
 
DĚČÍN – Víkendová zábava vyšla místního třicátníka vcelku draho... V rámci zábavy vyrazil do zdejšího hudebního klubu v Děčíně a než se nadál, v kapse mu chyběla peněženka s doklady a finanční hotovostí. Mladého muže teď čeká kolotoč po úřadech. Přišel tak nejen o čtyři tisíce šest set českých korun, ale i pár klidných dní.  Od časného nedělního rána musí čelit riziku možného zneužití odcizených dokladů. V peněžence měl také platební kartu. Podmokelští policisté prověřují jeho oznámení nejen jako možný přečin krádeže, ale i přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Doufejme, že nedojde k neoprávněnému zneužití, ani neoprávněnému výběru peněz z účtu …
 
Přišel o úrodu
 
RUMBURK – Jeho podzimní úroda vzala za své ! Zahrádkář z Rumburku pěstující na své zahrádce  různé druhy zeleniny se setkal s lidskou slabostí. Když se na ni třináctého října vrátil, jeho úroda už na záhoncích nebyla. Jeho úsilí bohužel neskočilo v jeho košíku, ale neznámo kde. Neznámý raubíř si ze záhonků odnesl rajčata kedlubny, papriky, zelí a i kapusty v celkové hodnotě čtyři sta českých korun. Smutnou událost z Rumburku šetří policisté ze zdejšího obvodního oddělení.  
 
 
Děčín, 14. října 2013 
 
nprap.  Petra  Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
E-mail : pisdc@mvcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem