Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nehoda se zvěří

LOUNY - Naštěstí se obešla bez zranění. 

K další dopravní nehodě s lesní zvěří vyjížděli policisté včera večer k obci Sádek na Žatecku. Řidička jela s osobním vozidlem BMW po silnici III. třídy č. 22711, když jí z levé strany vběhlo pod vozidlo divoké prase. Následkem střetu s divočákem sjela vpravo mimo vozovku, kde přední částí narazila do stromu. Naštěstí vyvázla z nehody bez zranění. Divočák náraz nepřežil. Provedená dechová zkouška u řidičky byla negativní. Nehodu šetří dopravní policisté.

Policisté v minulých dnech na rizika dopravních nehod s lesní zvěří motoristy již upozorňovali (více zde), nabádali je především ke snížení rychlosti jízdy v místech, kde je možný výskyt zvěře a k co možná největší opatrnosti a soustředěnosti při jízdě.

Kradl a mařil

Ze dvou trestných činů obvinil komisař služby kriminální policie a vyšetřování 34letého muže ze Sokolovska. Obviněný se dopustil krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. První skutek spáchal v minulých dnech, když z bytu poškozené v Podbořanech, kam měl přístup, odcizil notebook včetně obalu, čímž způsobil škodu za cca 8 000 Kč. Pokračujícího druhého přečinu se dopustil tím, že opakovaně řídil přes vyslovený zákaz motorové vozidlo. I když mu Městský úřad v Kraslicích zakázal na 12 měsíců řízení, a to od 8. července 2015, kdy rozhodnutí nabylo právní moci, přesto usedl za volant osobního vozidla. Těchto skutků se obviněný dopustil i přesto, že byl již v posledních třech letech trestaný. Vyšetřován je na svobodě.

Neplatí na dceru ani syna

Z trestného činu zanedbání povinné výživy obvinil komisař služby kriminální policie a vyšetřování 29letého muže z Lounska. Obviněný od března roku 2013, vyjma několika měsíců, neplatí výživné na svou nezletilou dceru, jak mu stanovil rozsudek Okresního soudu v Lounech. K rukám matky, která žije s dcerou v Postoloprtech, tak dluží nejméně 27 500 Kč. Krkavčí otec má také dluh u další matky svého syna, na něhož úmyslně nepřispívá na výživné, jak mu určil rovněž lounský soud. Této poškozené žijící s dítětem v Mostě dluží 7 000 Kč. Obvinění za uvedeným neplatičem putovalo do věznice, kde se nyní nachází pro jinou trestnou činnost.   

Nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 11. listopadu 2015

vytisknout  e-mailem