Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nehoda skončila tragicky

MOST - Řidič je těžce zraněn, spolujezdkyně zemřela; Podvody skončily na policii; Na auta nebude mít čas 

 Okolnosti tragické sobotní nehody šetří kriminalisté

Kriminalisté spolu s dopravní policií vyšetřují okolnosti tragické dopravní nehody, která se stala v sobotu kolem 15.30 hodiny na silnici I/27 ve směru od obce Čepirohy na Havraň. Řidič osobního vozidla s přívěsem pro koně na křižovatce nestačil zastavit za vozidly jedoucími před ním, jejichž řidiči zastavili, aby dali přednost při odbočování vlevo na pozemní komunikaci protijedoucím vozidlům. Vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím nákladním vozidlem s návěsem. Po střetu nákladní vůz a osobní auto zůstaly stát vpravo mimo komunikaci ve směru na Čepirohy. Přívěs osobního automobilu se od vozidla utrhl a skončil v levém silničním příkopu. Při nehodě 37letý řidič vozu Land Rover utrpěl těžké zranění, se kterým byl transportován letecky do ústecké nemocnice. Jeho 28letá spolujezdkyně na místě nehody podlehla zraněním. Řidič nákladního vozidla měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol nižší jak 0,5 promile. Na vozidlech vznikla škoda ve výši 70 tisíc korun. Policie zajistila vozidla ke zkoumání.


 

Muž, který na svědka tasil nůž, skončil ve vazbě. Vloupal se do 13 aut a vykradl byt bratra

Na policii opět skončil 25letý muž z Mostu, který byl minulý týden policií obviněn z vloupání do vozidel. V září během sedmi dnů v Mostě jich vykradl deset. V okolí centra vnikal do aut ve dne i v noci za použití násilí a odnášel z nich nalezené věci. Odcizil oděvy, sady dámského spodního prádla, motorovou pilu, doklady, kabelky, notebook, fotoaparát, sportovní oblečení. Poškozeným motoristům způsobil škody za více jak 80 tisíc korun. Koncem září se odpoledne vloupal do škodovky. Našel v ní tašku ženy, která vůz krátce před tím se svým přítelem opustila. Když se po hodině vraceli k autu, žena si všimla cizího muže, který nesl v ruce její tašku. Přítel pak za zlodějem běžel a oslovil ho. Ten proti němu vytasil vystřelovací nůž, kterým mu mířil na břicho a jadrně mu sdělil, aby zmizel. Muž z obavy o své zdraví lapku nechal být. Policisté odcizené věci nezajistili. Jak s nimi zloděj naložil, policie nezjistila. Část prý hodil do popelnice. Policejní komisař 25letého Mostečana obvinil z přečinu krádeže vloupáním a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pachatel již v minulosti kradl a byl odsouzen. Policie podala podnět na vazební stíhání. Obviněný byl propuštěn ze zadržení a stíhán byl na svobodě. Koncem minulého týdne však opět kradl. Vloupal se do tří vozidel. Ve dvou nic nenašel k odcizení, z třetího odnesl FM modulátor a flash disk. Při třetím vloupání byl zadržen hlídkou policie. Lapka nevykrádal jen auta. Má na svědomí i krádež v bytě, kde bydlel u svého příbuzného. Odtud ukradl stěnu, komodu, sedačku, stůl a další vybavení bytu v hodnotě 21 tisíc korun. Komisař muže obvinil a státnímu zástupci podal znovu návrh na vazební stíhání s ohledem na pokračující krádeže. Soud vazbu na obviněného nakonec uvalil.


 

Jedna podvedla firmu, druhá úřad práce a třetí telefonní společnost

Až s pětiletým trestem odnětí svobody může počítat 40letá Mostečanka, kterou mostecká policie obvinila z přečinu podvodu. Obviněná měla jako zaměstnankyně jednoho supermarketu v loňském roce po dobu několika měsíců manipulovat nejméně ve 115 případech s originály pokladních bonů, a to tak, že prováděla fiktivní vratky zboží, vyplňovala je fiktivními jmény a adresami zákazníků. Finanční prostředky za takto smyšleně vrácené zboží si vyplácela z pokladny poškozené firmy v hotovosti a peníze použila pro svoji potřebu. Poškozenou společnost uvedla v omyl a způsobila jí škodu ve výši 104 tisíc korun. Policie obviněnou Mostečanku stíhá na svobodě.


 

I další žena, 44letá Mostečanka, čelí obvinění z přečinu podvodu. Ta měla od května roku 2010 do prosince loňského roku na základě její žádosti o rodičovský příspěvek pobírat dávky státní sociální podpory. Ačkoliv byla řádně poučena o podmínkách výplaty těchto dávek, neohlásila změny v zákonné lhůtě, když se zdržovala s celou rodinou na území jiného členského státu Evropské unie, kde pobírala rodinné dávky. Takto vyinkasovala 152 tisíc korun, které pobírala neoprávněně. I jí hrozí pětiletý trest odnětí svobody.


 

Třetí, 28letá žena z Plzeňska, k podvodnému jednání využila cizí pas, který získala nezjištěným způsobem. Ta uvedla v omyl jednu telefonní společnost. S ní uzavřela smlouvu na poskytování telekomunikačních služeb na jméno osoby z cizího cestovního pasu, a to bez jejího souhlasu a vědomí. Za tyto služby však sama neplatila a poškozené majitelce pasu přišla faktura na úhradu dlužné částky 7 734 korun. Obviněné ženě z podvodu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Obviněná je stíhána na svobodě.


 

Zloděj na chodníku připravil ženu o kabelku

Nepříjemný zážitek čekal jednu starší ženu z Litvínova. Ta šla v pátek v podvečer ulicí Ruská, když ji míjel neznámý mladík. Ten jí náhle zezadu strhl z ramene kabelku a odcizil ji. Žena volala o pomoc a za lapkou běžela až k parku, kde se jí ztratil z dohledu. Okradená přišla o mobil, doklady a klíče od bytu. Hlídka policie s ženou provedla v místě jejího bydliště kontrolu, zda lapka do bytu nevnikl. Případ krádeže na osobě je v šetření litvínovské policie. Ke zranění ženy nedošlo.


 

Příležitost dělá zloděje

Příležitosti využil jeden zloděj. Cestoval v autobusu MHD v Mostě, kde si všiml, že cestuje žena, která má na rameni otevřenou kabelku. Nepozorovaně do kabelky vnikl a z ní odcizil uložený mobilní telefon. Chybějící mobil poškozená zjistila až po vystoupení z autobusu v centru města. Krádež oznámila mostecké policii a škodu vyčíslila na částku 12 000 korun.


 

Zloděj odnesl ze sklepa 12 kusů pneumatik

Notně se musel pronést zatím neznámý podnikavec. V Janově vnikl v obytném domě do sklepa a z něj odcizil horské jízdní kolo, osm kusů pneumatik, sportovní vybavení, nářadí a pneumatiky na čtyřkolku. Poškozený majitel odhadl, že mu zloděj ukradl věci za více jak 61 tisíc korun. Případ krádeže vloupáním šetří hamerští policisté.


 

Měl štěstí i smůlu najednou

Na linku 112 zavolali motoristé, kteří oznámili, že na silnici I/13 pod hradem Hněvín hoří nějaký osobní automobil. Na místo se dostavili policisté i hasiči. Šetřením zjistili, že na autě došlo k poruše chladícího zařízení, oheň lokalizovat nemuseli. To zvládnul řidič sám před příjezdem hasičů. Policisté kontrolou jeho dokladů zjistili, že má vyslovenou blokaci řidičského oprávnění. Policie motoristovi zadržela řidičský průkaz a sdělila mu podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Věc je šetřena ve zkráceném přípravném řízení. Ke zranění řidiče nedošlo.


 


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 22. října 2012


 

vytisknout  e-mailem