Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Několik vloupání

CHOMUTOV - Muž skončil ve vazbě, Padlo obvinění.... 

Několik vloupání

Policisté v Klášterci nad Ohří objasnili desítku případů vloupání ve městě, kterých se dopustil muž ve věku 35 let. V několika případech mu společnost dělala stejně stará žena z města. Od začátku letošního roku mají na svědomí vniknutí do objektu kurtů na základní škole, rodinných domů, loděnice, posilovny a nezapomněli ani na několik chat. Z míst odnášeli různé věci -  lahve s pivem, přepravky, tenisové míčky, hotovost, nářadí, alkoholické nápoje, kameru z domu, doplňky stravy. Kromě toho poškodili i zařízení rodinného domu. Za sebou zanechali škodu za téměř 186 tisíc korun. Oba dva si převzali obvinění z krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Žena byla po nezbytných úkonech propuštěna na svobodu, na muže byl podán podnět ke vzetí do vazby. Soudkyně o vazbě rozhodla, policejní eskorta proto zadrženého doprovodila do vazební věznice v Litoměřicích. 

Padlo obvinění

Obvinění z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy předali kriminalisté v Chomutově muži ve věku 30 let z Jirkova. Šetřením totiž prokázali, že od roku 2016 prodával zájemcům v Jirkově a v okresním městě drogu pervitin. Za uvedené jednání mu v případě odsouzení hrozí nyní trest odnětí svobody v rozmezí jeden rok až pět let. Vyšetřování nadále pokračuje.

Peníze a tablet

Jirkovští policisté přijali oznámení o vniknutí do provozovny místní hospody. Během noci z neděle na pondělí kdosi na místě odcizil nejen tablet, ale i nalezenou hotovost. Celková škoda se vyšplhala na 7500 korun. Po pachateli krádeže nadále intenzivně pátrají.

Okradl příbuzného

Z krádeže hotovosti je podezřelý 23letý muž z Jirkova. Za pomoci zapůjčeného klíče vnikl minulý týden do bytu příbuzného v Kadani. V ložnici našel ukrytou hotovost v obálce a tu odcizil. Majitel stanovil škodu na 30 tisíc korun. Uvedené jednání policisté vyšetřují jako krádež a porušování domovní svobody. 

1. srpna  2017

nprap. Marie PIVKOVÁ

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tel. 974 433 207 

mob. 724 189 729       e-mail: krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

vytisknout  e-mailem