Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nemluvila pravdu

CHOMUTOV - Žena obvinila muže z loupeže, která se nestala, Chtěl číst?... 

Měla vztek

Chomutovští kriminalisté vyšetřují jednání 27leté ženy z Klášterce nad Ohří. Ta před časem oznámila na policejním oddělení v Klášterci nad Ohří loupež, které se měl dopustit místní obyvatel. Následným vyšetřováním se však prokázalo, že se čin nestal. To policistům následně potvrdila i poškozená a uvedla, že si případ vymyslela, neboť měla na muže vztek. Sama se svým jednáním dopustila trestného činu křivé obvinění. Za uvedené jednání jí hrozí v případě odsouzení až dva roky za mřížemi.

Chtěl číst?

Během úterní noci poškodil neznámý zloděj dva plechové boxy na tiskoviny umístěné u chomutovského marketu. Z beden zmizely tiskoviny za 1400 korun. Poškozená společnost ještě vyčíslila škodu na poškození boxů na dalších jeden tisíc korun. Případnému pachateli nyní hrozí obvinění z krádeže, vyšetřují chomutovští policisté.

Spala, přišla o peníze

Obvinění z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku předali chomutovští kriminalisté 23letému muži z okresního města. V listopadu loňského roku navštívil byt na sídlišti Zahradní. Zatímco majitelka spala, sebral jí peněženku s hotovostí, osobními doklady a platební kartou. Žena vyčíslila škodu na necelé 4 tisíce korun. Není to jeho první porušení zákona, za obdobné jednání stál před soudem v Chomutově již v únoru loňského roku. Vyšetřování je vedeno na svobodě.

Svítila, neplatila

Škodu ve výši 10 tisíc korun způsobila svým jednáním 24letá žena z Jirkova poškozené společnosti. Nejméně rok odebírala ve svém bytě v Šimkově ulici elektrickou energii, za kterou řádně nezaplatila. Jirkovští policisté přijali oznámení a toto jednání vyhodnotili jako krádež.

8.dubna  2016

nprap. Marie Pivková

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tlf. 974 433 207

mob. 724 189 729

e-mail: krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

 

vytisknout  e-mailem