Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nenapravitelný recidivista

LOUNY - Zneužil nalezenou platební kartu. 

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření 35letému muž z Lounska pro trestné činy krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Těchto skutků se podezřelý dopustil tím, že v polovině listopadu údajně nalezl na Tyršově náměstí v Lounech peněženku, ze které vzal 40 Kč a bezkontaktní platební kartu, a poté portmonku zahodil. Kartu následně zneužil k nákupu a dále ji předal k užívání svému známému, u kterého měl dluh. Ten s ní na různých prodejních místech provedl několik bezkontaktních plateb. Celkem tak zmizelo z účtu poškozeného 2 119 Kč. Podezřelý muž se uvedeného jednání dopustil i přesto, že byl pro přečin krádeže v srpnu roku 2013 odsouzen Okresním soudem v Lounech na osm měsíců podmíněně se zkušební dobou do 7. srpna 2015. Podle trestního zákoníku mu za uvedené skutky hrozí až tříleté vězení.
 
Ukradl mobilní telefon
 
Z přečinu krádeže sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření 26letému muži ze Žatecka, který v minulých dnech odcizil v jedné žatecké restauraci volně odložený mobilní telefon v hodnotě 8 000 Kč. Využil nestřeženého okamžiku, kdy se poškozený vzdálil na toaletu a telefon si odložil na bar, a v momentě si přístroj přisvojil. Policisté případ objasnili a mladý muž má nyní na krku trestní stíhání. Pokud jej soud uzná vinným, hrozí mu trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Poničil osobní vůz
 
Žatečtí policisté šetří poškození vozidla, ke kterému došlo z 9. na 10. prosince v žatecké ulici Stavbařů. Dosud nezjištěný pachatel si vyhlédl zaparkovaný osobní vůz zn. Renault Clio a nezjištěným předmětem vyryl na karoserii celého pravého boku hlubokou rýhu. Způsobil tím škodu za 6 000 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci a po pachateli pátrají.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 12. prosince 2014
 

vytisknout  e-mailem