Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neodváděl povinné platby

TEPLICE - Za zaměstnance neplatil; Okrádala stát... 

Neodváděl povinné platby
     Z přečinu neodvedení daně, pojistného na sociální zabezpečení a podobné povinné platby byl obviněn 57letý muž z Teplicka. Podnikatel v období od roku 2007 do roku 2011 neodvedl povinné platby na sociální zabezpečení a platby na zdravotní zabezpečení za své zaměstnance. Českému státu a několika zdravotním pojišťovnám tak způsobil škodu ve výši téměř 163 tisíc korun. V případě odsouzení mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
Okradla stát
     Z podvodu byla obviněna 50letá žena, která se na úkor státu obohatila o osm tisíc korun. Nesplnila totiž svou povinnost a v zákonné lhůtě neoznámila příslušnému úřadu zánik členství v bytovém družstvu. Tím zavinila, že jí byla za období dvou měsíců neoprávněně přiznána a vyplacena dávka státní sociální podpory. Příspěvek na bydlení bude muset žena vrátit, za spáchání přečinu podvodu jí hrozí až dva roky za mřížemi.
Okradla stát.mp3 
 
Stačí chvilka nepozornosti
     Pouhých několik minut stačilo neznámému pachateli, aby připravil druhého člověka o jeho majetek. Lapka v Újezdečku využil nepozornosti poškozeného a odcizil mu horské kolo, které si majitel odstavil před obchodem. Během přibližně dvou minut tak přišel muž o kolo za 20 tisíc korun. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže a po pachateli i odcizeném kole pátrají.
Stačí chvilka nepozornosti.mp3 
 
Na staveništi se kradlo
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se u obce Dlouhá Louka vloupal do stavební buňky. Lapka odcizil nářadí, kanystry s pohonnými hmotami a tři vodováhy. Firmě, která v místě provádí stavební činnost, způsobil zloděj škodu ve výši 18 tisíc korun. Pokud se podaří pachatele dopadnout, může si za přečin krádeže „odsedět“ až dva roky.
 
 
Teplice, 23. 8. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem