Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neoprávněně odebíral elektřinu

LOUNY - Společnost poškodil o bezmála deset tisíc korun 

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření ze spáchání trestného činu krádeže 32letému muži z Příbramska. Podezřelý totiž v období od 12. července do 10. prosince tohoto roku neoprávněně odebíral elektrický proud v jednom domě v Tvršicích, kde momentálně pobýval. V elektrickém rozvaděči porušil montážní plombu a poté nelegálně připojil dům k rozvodné síti elektrické energie. Tímto nezákonným odběrem poškodil společnost o částku ve výši 9 781 Kč. Po provedení nezbytných úkonů byl podezřelý ze zadržení propuštěn na svobodu.

Krkavčí otec dluží desetitisíce

Na svého nezletilého syna neplní vyživovací povinnost 54letý muž z Lounska. Nerespektuje rozsudek Okresního soudu v Lounech, který mu ukládá platit výživné v částce 1 000 Kč každý měsíc k rukám matky. Jelikož svoji povinnost zanedbává již od května roku 2003, dluh se vyšplhal až na 57 000 Kč. Koncem prosince roku 2009 jej proto komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil pro trestný čin zanedbání povinné výživy. Obviněný je stíhán na svobodě.

Podvodným jednáním se ženy nezákonně obohatily

V minulých dnech zahájil policejní komisař trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu proti 32leté ženě ze Žatce. Ta v červenci roku 2009 zažádala o poskytnutí dávek státní sociální podpory, které jí byly Úřadem práce v Lounech poskytnuty. Jednalo se o příspěvek na bydlení. Ač byla uvedená žena řádně poučena o podmínkách přiznání dávek, nesplnila svou oznamovací povinnost a neohlásila ukončení nájemního vztahu s majitelem nemovitosti. Nárok na dávku jí tímto zanikl a poškozenému úřadu vznikla škoda ve výši 8 940 Kč.

Dalším podvodným jednáním se obohatila 58letá žena bydlící na Žatecku. Zažádala si o dávky státní sociální podpory ve formě příspěvku na úhradu potřeb dítěte a přídavku na dítě, které jí byly vypláceny. Následně však nesplnila svou oznamovací povinnost a neohlásila, že její syn ukončil studium na střední škole. Tímto jednáním poškodila úřad o 21 800 Kč. I ona je stíhána pro trestný čin podvodu.

Neoprávněně pobírala příspěvek na bydlení i 33letá žena ze Žatce. Taktéž neohlásila ukončení nájemního vztahu s majitelem nemovitosti, čímž jí nárok na dávku státní sociální podpory zanikl. Způsobená škoda byla vyčíslena na 11 744 Kč. Uvedená čelí rovněž obvinění ze spáchání trestného činu podvodu.

O bezmála osm tisíc korun na dávkách státní sociální podpory se nezákonně obohatila další žena z Postoloprt. Té byl zvýšen rodičovský příspěvek z 3 635 Kč na částku 7 582 Kč měsíčně na syna, který však navštěvuje mateřskou školu v nepřípustném rozsahu (déle než 5 dnů v měsíci) a ve skutečnosti byl do školky přijat o měsíc dříve, než matka oznámila. V tomto případě byla škoda vyčíslena na 7 582 Kč. Minulý týden si uvedená žena převzala usnesení o zahájení trestního stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu. Všechny obviněné jsou vyšetřovány na svobodě, v případě uznání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Louny, 11. ledna 2010

vytisknout  e-mailem