Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neoprávněně odebírali elektřinu

LOUNY - Krádeží způsobili škodu přesahující sto tisíc... 

Dva muže a jednu ženu obvinil komisař služby kriminální policie a vyšetřování z trestného činu krádeže, neboť od začátku tohoto roku do letošního září neoprávněně odebírali elektrickou energii. V domě, v jedné obci na Lounsku, kde povedení aktéři obývají jeden z bytů, provedli neoprávněný zásah do rozvodu elektřiny a načerno odebírali proud. Za uvedenou dobu tím způsobili škodu za 137 527 Kč. Žena (57 let) a dva muži (28 a 60 let) jsou stíháni na svobodě.

Zloděj kradl ve statku

Jeden statek v Blažimi na Lounsku se stal terčem zloděje. Ten překonal asi dva metry vysoký zděný plot, a poté z areálu odcizil zemědělské stroje. Zmizely například rozmetací kotouče, dávkovač a několik válců z rozmetadla na hnojivo. Poberta kromě krádeže poničil i zařízení objektu. Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na 20 400 Kč. Policisté již v této věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

Z kláštera ukradl radiátory i baterie

Policisté již vědí, kdo stojí za krádeží věcí z kláštera v Dolním Ročově na Lounsku. Z uvedeného objektu zmizely v březnu letošního a způsobená škoda byla vyčíslena na bezmála 35 tisíc korun. Jednalo se o 48 kusů radiátorů, 30 vodovodních baterií, elektrické kabely, dekly od kotlů a další věci. Tento skutek spáchal 40letý muž z Prahy, kterému v těchto dnech bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestného činu krádeže. Po provedených úkonech byl muž propuštěn na svobodu.

Opět řidič, který neměl za volantem co dělat

V úterý, krátce před půlnocí, kontrolovali policisté na pozemní komunikaci v Tuchořicích osobní motorové vozidlo zn. Nissan Sunny, které řídil 23letý mladík z Lounska. Jak policisté následně zjistili, dotyčný řídil uvedený vůz i přesto, že má rozhodnutím Městského úřadu Žatec vysloven od 8. června letošního roku zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu 6 měsíců. Protože tedy mladík vykonával činnost, která mu byla zakázána, sdělili mu policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 8. prosince 2011

 

vytisknout  e-mailem