Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neplatila za elektřinu

CHOMUTOV - Opuštěné zahrady lákají, Peníze ženě nepřily.... 

Za elektřinu neplatila
Pracovníci rozvodných závodů zjistili, že obyvatelka bytu v Podhorské ulici odebírá elektrickou energii, za kterou řádně neplatí. Takto se chovala již několik let a tak se škoda vyšplhala na téměř 175 tisíc korun. Svým jednáním se žena dopustila trestného činu krádeže. Skutek šetří chomutovští policisté.
 
Opuštěné zahrady lákají
Neznámý zloděj vnikl na pozemek zahrady v Sládkově ulici a vnikl do altánu. Při výpovědi majitel uvedl, že zmizel stan a rybářské náčiní, škodu stanovil na 20 tisíc korun. Po pachateli krádeže pátrají policisté z okresního města. 
 
Peníze ženě nepatřily
Policejní komisař obvinil 26letou ženu z Jirkova z trestného činu zpronevěry. Jako pracovnice jedné chomutovské firmy přijala ve čtyřech případech od zákazníků peníze určené jako záloha na provedení práce. Hotovost však neodevzdala, peníze použila pro svoji potřebu a z tohoto důvodu nebyly domluvené zakázky provedeny. Firmě vznikla škoda ve výši 89 tisíc korun. Nepoctivé ženě hrozí peněžitý trest nebo ji může soud poslat až na pět let do vězení.
 
Další opilý za volantem
Na sídlišti Zahradní v Chomutově kontrolovali policisté projíždějící vozidlo Ford Fiesta. Auto řídil 53letý muž z okresního města. Policisté přistoupili k provedení dechové zkoušky, která pouze prokázala to, co tušili. Muž řídil pod vlivem alkoholu. Přístroj naměřil 1,72 a následně 1,65 promile alkoholu v dechu. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení, muž je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Odcizené peníze vrátil
Policisté z Kadaně vyšetřovali krádež peněz v bytě v Chomutovské ulici. Poškozená uvedla, že peněženku s hotovostí ve výši 6 tisíc korun měla v odložené kabelce. Podařilo se zjistit, že peníze odcizil 22letý mladík, který byl v bytě na návštěvě. Peníze ženě v pořádku vrátil, poškozená z tohoto důvodu nedala souhlas s jeho trestním stíháním. Vzhledem k uvedeným skutečnostem policisté další vyšetřování krádeže odložili.
 
Majitel přišel i o slivovici
Neznámý zloděj vnikl v Jirkově do sklepních prostor panelového domu v Mládežnické ulici. Dveře u jednoho sklepa se mu nepodařilo překonat, u druhé kóje byl však úspěšnější. Celý prostor prohledal a odcizil jízdní kolo, nářadí, instalatérský materiál, rybářské potřeby, zavařeniny a nepohrdl ani demižonem s osmi litry domácí slivovice. Majitel sklepa vyčíslil celkovou škodu na téměř 150 tisíc korun. Krádež vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.
 
Z místa utekli s nepořízenou
Do prodejny v Revoluční ulici ve středu okresního města se pokusila vloupat trojice pachatelů. Muže ve věku 24 a 28 let doprovodila tentokrát i 22letá žena. Společně vnikli do prodejny, ale odcizit nic nestačili. Když se spustilo bezpečnostní zařízení, ihned z místa utekli. Necelou půlhodinu trvalo chomutovským policistům, než trojlístek pachatelů zadrželi. Na všechny čeká obvinění z krádeže.
 
13. října 2011  
nprap. Marie Pivková
 

vytisknout  e-mailem