Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neplatili na své děti

LOUNY – Zanedbávali své děti. 

Vyživovací povinnost je ukládána rozhodnutím soudu a většina lidí svou povinnost řádně dodržuje, avšak jsou i případy, kdy jeden z rodičů si ji pravidelně neplní.
Takovými případy se zabývají lounští kriminalisté. Sdělili 37letému muži obvinění z trestného činu zanedbání povinné výživy. Podle jejich šetření tento rodič řádně neplatil, na své nezletilé dítě, soudem uloženou vyživovací povinnost. Dlužná částka přesáhla 8 tisíc korun.
Stejného trestného činu se měl podle kriminalistů dopustit i 33letý muž. Tomu je kladeno za vinu, že pět let řádně neplnil soudem určenou povinnost. Policisté zjistili, že na své tři nezletilé děti platil jen sporadicky a dlužná částka překročila 44 tisíc korun. I tento výtečník si vyslechl v uplynulých dnech obvinění z trestného činu zanedbání povinné výživy.
Podobně je na tom 43letý otec nezletilého syna. Okresní soud mu uložil, aby každý měsíc plnil vyživovací povinnost k rukám matky dítěte. Podle kriminalistů tak muž od roku 2015 nečiní a dluh se vyšplhal na 46 tisíc korun. I tento hříšník je seznámen s tím, že si svým jednáním přivodil trestní stíhání. Soud ho bude řešit za trestný čin zanedbání povinné výživy.
Ve všech případech by soud mohl uložit trest odnětí svobody až na jeden rok.  


nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
mobil: 724 155 239
20. prosince 2018
 

vytisknout  e-mailem