Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nepolepšitelný zloděj

TEPLICE - Vězení ho nenapravilo; Okrádal zaměstnavatele... 

Nepolepšitelný zloděj

     Tresty se asi míjí účinkem v případě 27krát odsouzeného recidivisty, který se v lednu vrátil z vězení, kde si „odseděl“ 12 měsíců za krádeže. Včera v podvečer ho policisté přistihli při další trestné činnosti a to v rámci obchůzkové činnosti. V teplickém obchodním centru si všimli dobře známého kriminálníka, který právě odešel z jedné prodejny s oblečením a vešel do druhé.

     Policisté se před obchodem rozmístili tak, aby výlohou mohli sledovat jeho počínání, a když vyšel ven, přistoupili k jeho kontrole. Z batohu mu ještě „vyčuhovala“ visačka oblečení, které právě z prodejny bez zaplacení odnesl a tak mu nezbylo, než se přiznat, že uvnitř kradl. Šortky a dvě bundy, které z obchodů pronesl ve speciálně upravené tašce, mu hlídka zabavila a vrátila do prodejen, muži následně sdělili podezření z přečinu krádeže, za který ho může soudce s ohledem na pestrou trestní minulost poslat až na tři roky zpátky za mříže.

Okrádal zaměstnavatele

     Z přečinů zpronevěry a krádeže je podezřelý 25letý muž, který pracoval jako řidič u smluvního přepravce distribuční společnosti. Podle dosavadního vyšetřování si měl v rozmezí několika měsíců nechávat finanční prostředky získané doručením zásilek jejich adresátům, čímž se obohatil o téměř 178 tisíc korun. Navíc je podezřelý, že v jednom případě odcizil během přepravy dvě zásilky s notebookem a monitorem v celkové hodnotě přes 19 tisíc korun. Pokud soud shledá muže vinným z přečinů, ze kterých byl obviněn, hrozí mu v krajním případě až pětiletý trest odnětí svobody.

Vykradené auto

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v centru Teplic vloupal do zaparkovaného auta. Zlákala ho asi vidina snadného zisku, a když uviděl na sedadlech pytel s neznámým obsahem, rozbil okénko vozu a pytel odnesl. Z kořisti byl pravděpodobně zklamaný, uvnitř byly jen dětské potřeby na plavání, které se mu zřejmě ani nepodaří zpeněžit. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí lapkovi v případě dopadení až dva roky vězení.

Vloupání do garáže

     Garáž v Bílině vykradl neznámý zloděj, který vypáčil vrata a odnesl si sadu disků s pneumatikami a střešní nosič. Celkovou škodu oznamovatel vyčíslil na téměř 15 tisíc korun, policisté případ prověřují jako přečin krádeže a po pachateli i odcizených věcech pátrají.

7. 4. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem