Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nepovedený lup

LITOMĚŘICE – Transformátor neodnesl; Uklidil zahradu; Sebral klíče i auto 

Neznámý pachatel se pokusil v chatové oblasti pod Košťálovem u Třebenic odcizit elektrický transformátor. Po přestřižení oplocení vnikl na pozemek, kde byl transformátor umístěn. Odmontoval jej, ale ponechal na místě. Svým jednáním způsobil poruchu na obecně prospěšném zařízení. Za pokus krádeže a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení neznámému pachateli hrozí až šestiletý pobyt ve vězení.
 

Uklidil zahradu
Neznámý pachatel se v tomto týdnu postaral o úklid zahrady u rodinného domu v malé obci pod Řípem. Posbíral a odnesl vše, co bylo ze železa včetně litinové vany. Roudničtí policisté případ šetří pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a porušování domovní svobody. Za nevyžádaný úklid zahrady si může neznámý sběrač kovů vysloužit tříletý trest odnětí svobody.
 

Sebral klíče i auto
Návštěva restauračního zařízení v Litoměřicích se ve čtvrtek stala osudnou pro majitele vozidla značky Peugeot. Neznámý lapka využil nestřeženého okamžiku a z kapsy kalhot mu odcizil klíče od vozidla. Poškozený následně zjistil, že zmizelo i vozidlo, které zaparkoval před restaurací. Škoda je vyčíslena na 35 tisíc korun.
 

Ruku prostrčil okénkem
Neznámý pachatel neodolal cennostem, které byly vystaveny za okny osobního vozidla značky Renault. Majitel ho zaparkoval ve středu v obci u Roudnice nad Labem a osobní věci v něm ponechal. Zloděj nelenil a násilným způsobem prostrčil ruku okénkem. Dále otevřel dveře a přivlastnil si ledvinku s doklady, mobilním telefonem a šperky. Škoda je vyčíslena na 7 tisíc korun.
 

27. 1. 2012
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem