Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nepozorná řidička

CHOMUTOV - Využil příležitost, Vyráběl a prodával drogy..... 

Využil příležitost
Obvinění z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku čeká na 76letého muže z Prahy. Na parkovišti před domem v ulici Petlérská využil skutečnosti, že poškozená nechala vozilo nezajištěné, a vnikl dovnitř. Sebral odloženou dámskou kabelku s doklady, penězi a platební kartou. Nepohrdl ani taškou se svačinou, která ležela na předním sedadle vedle řidiče. Majitelce vznikla celková škoda ve výši 15 tisíc korun. Skutek vyšetřují policisté z klášterského obvodního oddělení.
 
Vyráběl a prodával drogy
Chomutovští kriminalisté obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy 41letého muže z Kalku. Nejméně od března letošního roku pro sebe vyráběl a následně i prodával dalším zájemcům zakázanou látku metamfetamin – pervitin. Policistům dobrovolně vydal předměty, které k výrobě zakázané látky používal, budou nyní podrobné znaleckému zkoumání. Za uvedený trestný čin hrozí pachateli peněžitý trest nebo může skončit až na pět let ve vězení.
 
Jezdil v cizím autě
Z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci je podezřelý 28letý muž z Klášterce nad Ohří. Ve firmě, kde pracuje, si bez vědomí majitele vzal nákladní automobil Fiat Doblo, které je určené pouze k pracovní činnosti. Auto nevrátil, majiteli firmy vznikla škoda za 100 tisíc korun. Trestný čin vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.  
 
Brzy přišel o řidičák
Teprve 19letého mladíka z okresního města kontrolovali muži zákona při jízdě na sídlišti Kamenná. Předepsané doklady k řízení vozidla byly v pořádku, hůře však dopadla provedená dechová zkouška. Přístroj naměřil 1,50 a 1,40 promile. Mladík policistům přiznal, že než usedl za volant vozidla Fiat Marea, tak popíjel pivo. Přišel nejen o řidičský průkaz, ale navíc na něj čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Vykradené vozidlo
Na parkovišti sídliště Písečná v Chomutově se neznámý zloděj vloupal do zaparkovaného vozidla Mercedes C 180. Žena z Havlíčkova Brodu při výpovědi uvedla, že z auta zmizelo různé elektrické nářadí, zahradní solární světlo a svítilny, žárovky, dvě záclony a dvě tašky se značkovým dámským oblečením. Kromě toho kdosi odčerpal z nádrže vozidla třicet litrů nafty. Celková škoda se vyšplhala na 37 tisíc korun.  Policisté zahájili vyšetřování trestných činů krádeže a poškození cizí věci.      
 
 24. čevna 2013
nprap. Marie Pivková    
piscv@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem