Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neschoval se

CHOMUTOV - Výzvu převzal, ale do vězení se mu nechtělo, Obyvatele rušil ve spánku, Před jízdou požíval.... 

Neschoval se
32letý muž z Chomutova si prokazatelně převzal výzvu Okresního soudu Chomutov k nástupu do výkonu trestu odnětí svobody. Jelikož tuto výzvu ignoroval, soud vydal příkaz k jeho zadržení a dodání do vězení. Vyhlášené celostátní pátrání bylo úspěšné. Hledaný byl zadržen v jednom z jirkovských bytů. Tam se sice snažil schovat, ale to se mu nepovedlo. Po nezbytných úkonech ho hlídka eskortovala do vazební věznice v Litoměřicích. Navíc na něj čeká obvinění z trestného činu maření výkonu předního rozhodnutí a vykázání.

Obyvatele rušil ve spánku
Obyvatelé domu v Ervěnické ulici nemohli v klidu spát. Noční klid rušil hlasitým křikem 31letý muž. V bytě napadal svou družku, kterou několikrát udeřil pěstí. Rány doprovázel nadávkami. Na místě byl zadržen policejní hlídkou a převezen na policejní oddělení v Jirkově. Jeho jednání policisté následně vyhodnotili jako přestupkové, bude řešeno přestupkovou komisí Města Jirkova.

Před jízdou požíval
2,29 promile alkoholu v dechu naměřili policisté při kontrole 27letému muži z Chomutova. Hlídka ho kontrolovala při řízení osobního vozidla Honda Civic krátce po půlnoci, na silnici l/13 ve městě. Jízdu musel ukončit, byl zadržen a umístěn do policejní cely. Obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky se nevyhne.

Pokřikoval, ničil, urážel
Jirkovští policisté zasahovali v restauraci na Červeném Hrádku. 34letý místní obyvatel zde v podnapilém stavu urážel další hosty, pokřikoval na ně, ničil vybavení restaurace, urážel i personál a všem vyhrožoval fyzickým napadením. Po zadržení se podrobil dechová zkoušce, při které nadýchal 2,22 promile. Následoval převoz na policejní oddělení a umístění do policejní cely. Jeho jednání policisté vyhodnotili jako výtržnictví a nebezpečné vyhrožování.

Nejen auto, ale i lyže
Z krádeže obvinili kriminalisté dva muže ve věku 32 let z Ústí nad Labem. V únoru letošního roku odcizili před domem ve Výletní ulici v Chomutově zaparkované vozidlo Škoda Octavia. Majiteli zmizelo nejen auto, ale i lyžařské vybavení, které měl uložené v zavazadlovém prostoru. Jednalo se o lyžařské boty, hůlky, helmu, brýle a rukavice. Celková škoda se vyšplhala na 88 tisíc korun. V tomto případě měl poškozený štěstí. Vozidlo bylo nalezeno v Ústí nad Labem a po nezbytných úkonech si ho mohl vlastník převzít zpět. Obvinění si oba muži převzali, vyšetřování nadále pokračuje.

Zloděj v chatce
Vniknutí do zahrádkářské kolonie v Otvicích vyšetřují jirkovští policisté. Kdosi překonal plot u jedné ze zahrádek, vnikl do chatky a na místě sebral kalové čerpadlo, tři křovinořezy, elektrocentrálu a další věci. Kromě toho poškodil nezjištěným předmětem dveře v chatce. Majitel škodu upřesnil na 12 tisíc korun. Kromě obvinění z krádeže hrozí pachateli i obvinění z porušování domovní svobody.

21. dubna 2015
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem