Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nesmířil se s rozchodem

CHOMUTOV - Manželku obtěžuje SMS zprávami, Pět obviněných, Přiznal pivo a vodku....  

Nesmířil se s rozchodem
Obvinění z nebezpečného pronásledování si převzal od kriminalistů 33letý muž z Chomutovska. Od té doby, kdy došlo k rozpadu jejich manželství, manželku neustále obtěžuje zasíláním SMS zpráv. Vulgárně ženu uráží, vyhrožuje ublížením na zdraví a to v poškozené vyvolalo obavu nejen o svůj život, ale i o život a zdraví dětí. Obrátila se na policii kadaňskou policii a podala oznámení. V případě odsouzení hrozí obviněnému až roční pobyt za mřížemi.
 nesmířil se s rozchodem 2.mp3
 
Pět obviněných
Kriminalisté zadrželi v závěru minulého týdne celkem pět osob z okresu Chomutov. V jednom z bytů v ulici Palachova vyráběli nejméně od ledna letošního roku zakázanou látku metamfetamin – pervitin. V bytě byla provedena domovní prohlídka, při které policisté zajistili věci potřebné k výrobě drog. Varna byla zajištěna a bude zaslána ke znaleckému zkoumání. Čtyři muži a jedna žena si převzali obvinění z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Za uvedený čin je může soudce „odměnit“ peněžitým trestem nebo mohou skončit až na pět let ve vězení. Vyšetřování nadále pokračuje.  
 
Přiznal pivo a vodku
Na parkovišti před chomutovským marketem došlo ke kolizi mezi vozidlo Citroen Saxo a Fiat Croma. 42letý řidič neodhadl boční odstup od fiatu a došlo ke střetu. Řidič z vozidla nejdříve odešel do marketu a pak odcházel po ulici Blatenská, kde byl zadržen hlídkou policie. Provedená dechová zkouška byla pozitivní. Muž nadýchal 2,49 2,58 promile. Přiznal, že požil tři alkoholická piva tři panáky vodky. Na vozidlech vznikla škoda ve výši 25 tisíc korun, zraněn nebyl nikdo. Muž navíc nemohl předložit ke kontrole řidičský průkaz, osvědčení o registraci vozidla ani zelenou kartu od vozidla. Podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky si muž převzal.  
 
Auto s propíchanými pneumatikami
O nemilé překvapení se postaral neznámý vandal, který poškodil zaparkované vozidlo v ulici Sluneční. Auto zůstalo během noci na parkovišti a kdosi u něj nezjištěným předmětem propíchal všechny čtyři pneumatiky. Škoda byla vyčíslena na 10 tisíc korun. Jednání neznámého vyhodnotili chomutovští policisté jako trestný čin poškození cizí věci.  
 
Poškodil světla
36letý Chomutovák se bude zodpovídat z pokusu krádeže a poškození cizí věci. V Dolní ulici odšrouboval ze stožáru čtyři kusy drážního osvětlení a přitom světla poškodil. Firmě vznikla škoda za 6 tisíc korun. Muž byl zadržen a z následného vyšetřování vyplynulo, že za krádeže byl odsouzen Okresním soudem Chomutov během roku 2013 hned dvakrát. Vyšetřování je nadále vedeno na chomutovském policejním oddělení.
 
Poprali se na zastávce
Výtržnictví vyšetřují jirkovští policisté. Na autobusové zastávce ve Dvořákově ulici se v pátek ve večerních hodinách poprali dva muži ve věku 18 a 21 let. Nejdříve se pohádali, pak došlo i na rány. Mladší z dvojice se udeřil do hlavy a způsobil si zranění, které musel ošetřit lékař. Co bylo příčinou incidentu, vyšetřují policisté.
 
Už je ve vězení
Chomutovští policisté zadrželi 26letého Chomutováka, který se vyhýbal od konce listopadu loňského roku nástupu do vězení. Příkaz k dodání do výkonu trestu vydal Okresní soud Chomutov a podezřelý si ho prokazatelně převzal. Po hledaném bylo vyhlášeno pátrání, které bylo úspěšné. Muž byl minulý čtvrtek v Chomutově zadržen, vyslechnut a v pátek ho doprovodila policejní eskorta do věznice v Litoměřicích. Z uvedeného důvodu bylo pátraní ukončeno. Jednání muže policisté vyhodnotili jako trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí. Za uvedený čin mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 už je ve vězení 2.mp3
 
10. března 2014
nprap. Marie Pivková 
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz 
tlf. 974 433 207
 

vytisknout  e-mailem