Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nezletilý cyklista byl vážně zraněn

MOST - Do nemocnice ho převážel vrtulník; Policisté pátrali po třech osobách + další 

Včera odpoledne došlo v Meziboří k vážné dopravní nehodě. Řidič vozidla Lancia jel ulicí Okružní, před ním projížděl stejným směrem nezletilý cyklista. V místech odbočky na místní komunikaci Dělnická došlo ke střetu dítěte s autem. Chlapec utrpěl těžké zranění, se kterým byl vrtulníkem transportován do ústecké nemocnice. U řidiče provedené zkoušky na požití alkoholu a přítomnost drog byly negativní. Muže za volantem Lancie policisté zadrželi, nyní je podezřelý ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Příčina nehody, okolnosti a míra zavinění je předmětem dalšího šetření.

V souvislosti s šetřením nehody a přistáním vrtulníku záchranné služby, který převážel zraněného chlapce, byla po určitou dobu pro veškerou dopravu zcela uzavřena část ulice Okružní. Provoz byl odkláněn po jiných místních komunikacích.

Policisté, kteří včera zajišťovali uzavírku části mezibořské silnice a odklon dopravy, se ze strany některých lidí setkali s jistou nevolí. Z toho důvodu policie v podobných případech žádá občany o pochopení nutnosti daných opatření.

 

Policisté pátrali po třech osobách

Rozsáhlá pátrací akce proběhla na Litvínovsku. Včera ve večerních hodinách bylo policistům oznámeno pohřešování staršího muže z Litvínova. Vzhledem k zalesněnému okolí města byl také přivolán policejní vrtulník s termovizí. Akce se zúčastnily dvě desítky policistů včetně psovoda se psem, zapojili se také strážníci litvínovské městské policie. Pátrání bylo ukončeno až v ranních hodinách, kdy se pohřešovaný sám vrátil domů.

Dalšími pohřešovanými byli dva muži. Po mladším z nich pátrali policisté včera v odpoledních hodinách v Mostě. Naštěstí se jednalo o „planý poplach“. Poslední z trojice byl hledán v nočních hodinách, také v Mostě. I zde se jednalo o jisté nedorozumění a muž je v pořádku.

 

Tržbu si nechala pro sebe

Z přečinu zpronevěry obvinil policejní komisař 48letou ženu z Litoměřicka. Ta měla pracovat jako servírka v jedné mostecké restauraci. Zde se ale moc neosvědčila. Tržbu z prodeje zboží v zařízení si totiž nechala pro sebe. V jejích rukách mělo skončit téměř 7.800 korun. Případ je nadále v šetření.

 

Syn nechodil do školy, otce stíhá policie

Po vzdělání zřejmě neprahne žák jedné mostecké základní školy. Z toho, že dítko nenavštěvuje školní budovu, policisté viní jeho otce. Jednou z povinností zákonného zástupce je i to, že musí dohlížet na docházení do školy. Syn 46letého muže za jeden školní rok zameškal 810 hodin vzdělávání, z toho bylo 475 neomluvených. Mostečan nyní čelí obvinění z přečinu ohrožování výchovy dítěte.

 

Most, 20. července 2010

 

vytisknout  e-mailem