Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nezvaní hosté

LITOMĚŘICE – Hospodařili v cizím; Pěstoval konopí; Nemá auto ani peníze 

V rekreačním domě na Úštěcku se na konci listopadu tohoto roku zabydleli bez souhlasu majitele objektu nezvaní hosté. Odnášeli opakovaně zde uložené věci a vybavení domu, které prodávali a utržené finanční prostředky užívali pro svou potřebu. Jejich pobyt v domě tento týden ukončili policisté. Na místě zadrželi tři osoby z Děčínska dva muže ve věku 42 a 22 let a jednu dvacetiletou ženu. Majitel objektu vyčíslil škodu na 300 tisíc korun a podařilo se zajistit jen zlomek odcizených věcí. Všichni tři zadržení byli obviněni z trestného činu krádeže a porušování domovní svobody a hrozí jim až pětileté vězení. Nejstarší z obviněných byl v nedávné době za obdobné jednání pravomocně odsouzen a jeho vyšetřování nyní probíhá ve vazební věznici.
 

Pěstoval konopí
Během letních měsíců tohoto roku si v zahrádkářské kolonii u Litoměřic pěstoval 58letý muž konopí. Policisté na jeho zahradě zajistili 43 vzrostlých rostlin konopí, které patří mezi omamné látky a jejich pěstování je podle našich zákonů zakázané. Pěstitel konopí byl obviněn z trestného činu nedovolené pěstování rostlin obsahující omamnou nebo psychotropní látku a hrozí mu podle trestního zákoníku až tříleté vězení.
 

Nemá auto ani peníze
Na svou důvěřivost doplatila mladá žena, která prodala 20leté ženě z Litoměřic své osobní vozidlo s domluvou, že dohodnutá prodejní cena bude převedena na bankovní účet. Na slíbenou finanční částku však poškozená čekala marně. Do současné doby neobdržela peníze ani zpět své vozidlo. Litoměřičtí policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu.
 

Litoměřice, 6. 12. 2013, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: pislt@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem