Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Notebook ukradl, pak vrátil

LOUNY - Nakonec skončil v rukách policistů... 

V úterý odpoledne přišel do kanceláře jedné firmy v Lounech 22letý mladík za účelem převzetí zápočtového listu. Při této příležitosti využil nestřeženého okamžiku a z vedlejší kanceláře odcizil z psacího stolu notebook zn. Sony Vaio v hodnotě 35 000 Kč. Poté i s kořistí odešel. Když zaměstnanci dotyčné firmy krádež zjistili, padlo podezření právě na uvedeného mladíka. Zástupce firmy jej proto bezprostředně po spáchání krádeže kontaktoval na jeho mobilní telefon s tím, že případně odcizený notebook vykoupí zpět. Podezřelý souhlasil a při smluvené schůzce počítač za částku 2 500 Kč vrátil. Nato však zástupce firmy zkontaktoval policii, vše oznámil a ta následně dotyčného předvolala. Mladík se ke všemu přiznal a finanční hotovost ve výši 2 500 Kč vrátil poškozené firmě. I tak mu ale policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu krádeže.

Z vozíku zmizela elektrocentrála

V minulých dnech byla policistům nahlášena krádež elektrocentrály zn. Honda 5000. Ta údajně zmizela v pondělí odpoledne z přívěsného vozíku, který byl zaparkován na náměstí T. G. Masaryka v Podbořanech. Škoda byla odhadnuta na 25 tisíc korun.  Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Slunečník předmětem zájmu zloděje

Z přilehlé zahrádky jedné restaurace v Žatci zmizel v minulých dnech slunečník jedné pivní společnosti. Poškozené firmě tak byla způsobena škoda za 8 000 Kč. Krádež nyní šetří policisté, ve věci zahájili úkony trestního řízení a po pachateli pátrají.

Další zprávy vyjdou až v pátek 20. srpna 2010!

Louny, 18. srpna 2010

Jaromíra Střelcová

 

vytisknout  e-mailem