Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

O loupež nešlo

CHOMUTOV - Porušil rozhodnutí soudu, Taxíkem jeli na lup.... 

Telefon se našel
Jirkovští policisté přijali oznámení od místního obyvatele o krádeži telefonu. Muž uvedl, že v několika restauračních zařízeních popíjel, když se pak vracel domů, kdosi mu skočil na záda a odcizil mobilní telefon. Vyšetřování však prokázalo, že se vše odehrálo jinak. Muž po cestě svůj telefon ztratil na ulici, kde ho našel náhodný chodec. Přístroj byl zajištěn a v pořádku vrácen majiteli. Jelikož nebylo prokázáno, že by došlo ke spáchání trestného činu, bylo vyšetřování loupeže odloženo.
 
Porušil rozhodnutí soudu
Na Čelakovského ulici v Chomutově kontrolovali policisté projíždějící vozidlo Peugeot 406. 41letý řidič nemohl uposlechnout výzvu mužů zákona o předložení dokladů. Kontrola totiž prokázala, že není držitelem příslušného řidičského oprávnění. Dechová zkouška dále odhalila, že před jízdou požíval alkohol. Přístroj naměřil 0,58 a následně 0,41 promile alkoholu v dechu. Tohoto jednání se muž nedopustil poprvé, před soudem stál za stejný čin již v únoru letošního roku. Odcházel odtud se zákazem řízení motorových vozidel na dva roky. Na muže nyní čeká obvinění z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
Taxíkem jeli na lup
Dva 41letí muži z Kadaně se domluvili, že se vydají do areálu elektrárny, kde chtěli odcizit kabely. O nich věděl jeden z pachatelů, protože zde pracoval nějaký čas jako brigádník. Vozidlem taxi se dostali až na místo, prošli přes vrátnici a dostali se až do skladu materiálu. Protože kabeli nenašli, odcizili dvanáct kusů rozbrušovaček, kufřík s vrtačkou, montérky a notebook. Všechny věci uložili do pytlů. Při odchodu je ale překvapil pracovník ostrahy, proto lup za téměř 150 tisíc korun odhodili a snažili se zmizet. Pracovník ostrahy je však zadržel a předal policejní hlídce. Oba muži byli obviněni z krádeže, vyšetřování nadále pokračuje.
 
Kradli poklice z aut
Ve zkráceném přípravném řízení řeší chomutovští policisté krádež na sídlišti. Tři mladíci ve věku 18 a 20 roků odmontovali, a následně i odcizili, několik sad originálních poklic u zaparkovaných vozidel. Majitelům vznikla škoda za 12 tisíc korun. Po nezbytných úkonech byli pachatelé propuštěni, jejich další vyšetřování bude probíhat na svobodě.
 
Daň neuhradil
Muž z Otvic svěřil před časem finanční hotovost ve výši 50 tisíc korun 38letému muži z Křímova. Ten měl, podle dohody, uhradit daň z převodu nemovitosti. Jak se však poškozený přesvědčil, daň muž neuhradil a peníze si ponechal pro svoji potřebu. Policisté zahájili vyšetřování trestného činu zpronevěry, pachateli hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.
 
Vandal řádil na naučné stezce
Na naučné stezce, na Svatém vrchu v Kadani, řádil vandal. Dosud neznámý pachatel tam poškodil dvě informační tabule a plechový odpadkový koš. Město vyčíslilo škodu na téměř 20 tisíc korun. Jestliže zjistí policisté totožnost pachatele, bude obviněn z trestného činu poškození cizí věci.
 
Chomutov 03.09.2010    

vytisknout  e-mailem