Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obelstili seniorku

LOUNY - Poškozená přišla o 31 tisíc korun... 

Minulý týden přišla o desítky tisíc korun 82letá paní z Podbořan. Peníze z ní vylákali dosud neznámí podvodníci, kteří důvěřivou seniorku obelstili pod záminkou smyšlené legendy. Poškozené ve středu odpoledne zavolal jeden z pachatelů do jejího bydliště na pevnou linku a představil se jako její vnuk. V rozhovoru s poškozenou uváděl takové údaje, že neměla důvod pochybovat o pravosti telefonátu. Uvedl, že za ní posílá jistou ženu, po které mu má seniorka poslat peníze. V uvedenou dobu se opravdu u poškozené žena přihlásila pod smluveným heslem. Důvěřivá seniorka jí tedy předala 31 000 Kč, načež žena odešla. Několik dní poté, když okradená paní opravdu se svým vnukem hovořila, vyšlo najevo, že byla okradena podvodníky. Policisté na případu intenzivně pracují, ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu.

Řídil bez papírů a navíc opilý

V minulých dnech zastavili žatečtí policisté při dopravní kontrole řidiče osobního vozidla zn. Škoda Favorit. V časných ranních hodinách projížděl tamní Plzeňskou ulicí. Provedenou dechovou zkouškou mu naměřili nejprve 1, 65 promile alkoholu a následně 1, 46 promile alkoholu v dechu. Dále policisté zjistili, že 45letý řidič za volantem není držitelem řidičského oprávnění na skupinu "B". Po vystřízlivění mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Z autodílny kradli pneumatiky  

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z trestného činu krádeže dvěma mužům ve věku 39 a 44 let z Lounska a Ostravska, kteří v srpnu letošního roku překonali oplocení areálu jedné autodílny v Postoloprtech, vnikli do vnitřních prostor objektu a odcizili čtyři hliníkové disky kol a čtyři pneumatiky, čímž způsobili škodu za 5 500 Kč. Po provedených úkonech byli oba muži propuštěni na svobodu.

Z aut zmizely věci během pár minut

Dvě vloupačky do vozidel šetřili v pátek odpoledne lounští policisté. Kolem třetí hodiny vnikl násilným způsobem dosud nezjištěný poberta do zaparkovaného automobilu ve Veltěžích u Loun a z vozidla odcizil kompletně vybavený kadeřnický kufřík. Poškozené tím způsobil škodu za bezmála 30 000 Kč. Podobná krádež se odehrála o několik minut později i v Lounech. Ze zaparkovaného automobilu před prodejnou nábytku v ulici V. Majera zmizela poškozenému odložená ledvinka s doklady a penězi a také digitální fotoaparát. V tomto případě byla škoda vyčíslena na 9 150 Kč. Oba případy policisté šetří jako trestný čin krádeže.  

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 5. prosince 2011

vytisknout  e-mailem