Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obezřetnost se vyplatí

TEPLICE - Postrach benzínek dopaden, Krádeže v obchodech.. 

Obezřetnost se vyplatí
 
 
O peněženku s doklady přišel nakupující muž v teplickém Intersparu. Ve středu po poledni mu neznámý pachatel v nestřeženém okamžiku vytáhl z neuzavřené kapsy bundy peněženku. V té měl kromě peněz také občanský a zbrojní průkaz a platební kartu. Muži vznikla škoda 1150,-Kč.
 Neopatrnosti nakupující ženy zase využil neznámý zloděj v prosetickém Penny marketu. Žena si vložila tašku s klíči a peněženkou do nákupního vozíku. Když vybírala zboží z regálu, zloděj využil chvíle a tašku odcizil. Poté jí odhodil na prodejně na zem,ale bez peněženky a dokladů. Peněženka s doklady, ale bez peněz byla posléze nalezena dvěma chlapci na hřišti. Ti jí odevzdali na obvodní oddělení v Proseticích. Ženě tak po navrácení věcí vznikla škoda „pouze“ odcizením peněz ve výši 400,-Kč.
 
Postrach benzínek dopaden
 
Z celkem tří trestných činů byl obviněn 25letý muž z Krupky. A to konkrétně z krádeže, maření výkonu úředního rozhodnutí a neoprávněné užívání cizí věci. Jako pomocníka pro spáchání trestných činů si vzal 20letého kamaráda. Jejich činnost spočívala v tom, že jim poškozená žena dala ke spravení své vozidlo Renault Megane. To však muži bez povolení užívali a navíc s ním spáchali další trestnou činnost. Celkem totiž načerpali do vozidla v několika případech téměř 280 litrů benzínu a vždy bez zaplacení ujeli. Kromě tří benzínek v Teplicích, navštívili také čerpací stanice v Jablonném pod Ještědí, Chrastavě, Bílině, Prachaticích, Dobroměřicích a na dálnici D8. Majitelům benzínek vznikla souhrnná škoda přes 10 tisíc korun. 25letý řidič se navíc dopustil trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, když vozidlo řídil i přes uložený zákaz řízení. Ten mu byl vyměřen až do roku 2017. Oba muži jsou stíháni na svobodě.
 
 
Krádež hydrantů
 
Neznámý zloděj řádil minulý týden v panelových domech v Trnovanech. Na chodbách domů v ulici Hlávkova odcizil vybavení hydrantových skříní v celkové hodnotě 25 tisíc korun. Po zloději či zlodějích pátrají trnovanští policisté.
 
 
Teplice, 15. prosince 2011, por.Bc.Ilona Novotná

vytisknout  e-mailem