Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněná krádež motocyklu

LOUNY - Dopustil se jí mladý muž z Teplicka. 

V minulých dnech se lounským policistům podařilo objasnit krádež motocyklu a elektrického nářadí v obci Třtěno na Lounsku (více zde). Koncem září překonal tehdy neznámý pachatel železný plot rodinného domu a odemčenými dveřmi vnikl do garáže. Odtud odcizil malý motocykl a různé elektronářadí, čímž způsobil škodu přesahující 20 tisíc korun. V této věci nyní policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a porušování domovní svobody 29letému mladíkovi z Teplicka. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu.

Další motorová vozidla zmizela i v minulých dnech. V Blšanech na Podbořansku odcizil mladému majiteli dosud nezjištěný poberta crosový motocykl. O víkendu přijel za poškozeným s tím, že se zajímal o koupi uvedené motorky. Chtěl si ji ovšem vyzkoušet a projet se s ní. Poškozený mu vyhověl a svůj motocykl tak viděl zřejmě naposledy. "Zákazník" s motorkou odjel a už se nevrátil. Způsobenou škodu odhadl majitel na 6 500 Kč. Policisté již na případu pracují a po pachateli pátrají.

V žatecké ulici Lípová zmizel z 9. na 10. listopadu osobní vůz zn. Škoda Octavia. Zaparkovaný automobil odcizil dosud neznámý pachatel z účelové komunikace naproti jednomu obytnému domu. Způsobená škoda byla v tomto případě odhadnuta na 90 tisíc korun. Policisté po vozidle vyhlásili celostátní pátrání, rovněž tak pátrají i po pachateli krádeže.

Krádež malotraktoru šetřili policisté v minulých dnech v Počedělicích u Loun. Neznámý pachatel tam vnikl na pozemek u jednoho rodinného domu a po překonání překážek se dostal do přilehlé kůlny. Z té si přisvojil malotraktor, čímž poškozenému způsobil škodu za 50 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, po pachateli pátrají. 

V Lounech obelstili seniorku

Na podvodné telefonáty s úmyslem okrást zejména osoby seniorského věku, na které policisté opakovaně upozorňují s úmyslem tyto lidi varovat, zřejmě pozapomněla 82letá žena z Loun. Když jí na pevnou telefonní linku zavolal podvodník, domnívala se, že se jedná o jejího bratrance. Ten ji žádal o zapůjčení peněz na údajnou koupi vozidla s tím, že z časových důvodů pošle pro peníze svého kamaráda, který bydlí v Lounech. Ve svém domě pak poškozená předala dotyčnému 40 tisíc korun. Ten se sebral a s penězi odešel. Následně zjistilia, že se o bratrance nejednalo, a že se stala obětí podvodníků, kteří ji připravili o finanční úspory. Policisté na případu pracují a po pachateli pátrají.

V podmínce kradl

Do prodejny Billa v Lounech se koncem minulého týdne vydal tamní mladík. Nakupovat ale nepřišel. Z regálu si přisvojil kosmetiku v hodnotě 243 Kč a pokladnou prošel bez zaplacení. Ostraha prodejny však mladého zloděje zadržela a přivolala policii. Muži zákona následně zjistili, že 22letý mladík se uvedeného skutku dopustil i přesto, že byl v červenci letošního roku (s nabytím právní moci dne 13. 9. 2013) za tentýž skutek odsouzen trestním příkazem Okresního soudu v Lounech k podmíněnému trestu odnětí svobody ve výši osmi měsíců se zkušební dobou do 13. září 2015. Ve zkráceném přípravném řízení mu za uvedenou krádež sdělili podezření, poté byl ze zadržení propuštěn na svobodu.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 11. listopadu 2013

  

  

 

vytisknout  e-mailem