Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněná vloupačka do domu

LOUNY - Zloděj odcizil věci v hodnotě 15 tisíc korun. 

Minulý čtvrtek se vloupal do jednoho rodinného domu v lounské ulici Jana Rokycany 38letý muž z Chomutovska. V dopoledních hodinách rozbil skleněnou výplň okna, vnikl jím dovnitř a obydlí prohledal. Přisvojil si peníze, mobilní telefon, notoebook, hodinky a šperky, vše v hodnotě cca 15 000 Kč. Policistům se v těchto dnech podařilo případ objasnit a dotyčnému ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestných činu krádeže a porušování domovní svobody. Pokud bude odsouzen, hrozí mu trest odnětí svobody až na tři roky.

Zloděje zadrželi nedaleko místa činu

Objasněnou vloupačkou se mohou pochlubit i žatečtí policisté, kteří zloděje zadrželi poblíž místa činu. V neděli, 30. dubna, kolem půl jedenácté večer, se vloupal do drážního domku v jedné obci na Žatecku 20letý mladík z Chomutovska. Z bytu stačil odcizit dva mobilní telefony v celkové hodnotě 1 800 Kč, ale poté byl vyrušen poškozenou, která se nacházela v domě, a tak z místa utekl. Přivolaní policisté však zloděje zadrželi, daleko neutekl. Po předvedení na služebnu se mladík podrobil orientační dechové zkoušce, která byla pozitivní. Přístroj Dräger ukázal hodnotu 1, 69 promile alkoholu v dechu. Podezřelého umístili policisté do cely předběžného zadržení a po vystřízlivění mu ve zkráceném přípravném řízení sdělil podezření z trestných činu krádeže a porušování domovní svobody. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu.

Krádež v zahradnictví

V neděli, v průběhu dne, vnikl na pozemek jednoho zahradnictví v Lounech dosud nezjištěný pachatel. Přisvojil si 77 kusů malých ovocných stromků a 10 okrasných rostlin. Svým jednáním tak způsobil poškozené firmě škodu za 15 560 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

Železo v hledáčku zloděje

Do vodovodní šachty v katastru obce Žabokliky na Žatecku vlezl v minulých dnech dosud neznámý pachatel. Odcizil visací zámky a železná víka, kterými byla šachta zajištěna a následně si přisvojil i železné schody a podlážku. Způsobená škoda byla vyčíslena na bezmála 6 000 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají.

Požár kontejnerů

 Policisté a hasiči vyjížděli v pondělí brzy ráno k požáru pěti velkých plastových kontejnerů do obce Deštnice na Žatecku. Plameny kontejnery zcela zničily, poškozená firma škodu předběžně vyčíslila na 20 tisíc korun. Příčina požáru a další okolnosti případu jsou nyní předmětem šetření hasičů a policie. Ke zranění osob nedošlo.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 1. dubna 2014

vytisknout  e-mailem