Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněné krádeže nafty

LOUNY - Má je na svědomí dvojice z Mostu... 

Čtyři případy krádeže motorové nafty objasnili policisté lounského okresu. Od dubna tohoto roku jezdili tuto trestnou činnost páchat do našeho regionu dva mladíci ve věku 19 a 21 let z Mostu. Jak policisté zjistili, sérii krádeží započali někdy v polovině dubna, kdy si v obci Krásný Dvůr vytipovali zaparkovaný nákladní vůz zn. Volvo, z jehož palivové nádrže odčerpali celkem 330 litrů motorové nafty v hodnotě 11 220 Kč. Další krádeže se dopustili koncem června v Buškovicích, kde z volně zaparkovaného kamionu před obytným domem odcizili asi 400 litrů nafty, čímž způsobili škodu za 13 200 Kč. Ve svém tažení pokračovali o několik dní později v Měcholupech. V tomto případě si u nádraží Českých drah vyhlédli zaparkovaný nákladní automobil zn. DAF a započali s odčerpáváním nafty do připravených kanystrů v jejich vozidle, přičemž byli vyrušeni a z místa ujeli. Na zem poté vyteklo z palivové nádrže náklaďáku asi 30 litrů paliva. Škoda byla vyčíslena na 1 050 Kč. Na povedenou dvojici spadla klec 3. července, kdy přijela krást naftu do obce Libočany. Ze zaparkovaného vozidla zn. Scania chtěli mladíci odcizit do připravených kanystrů o objemu 255 litrů co nejvíce nafty, přičemž po odčerpání cca 100 litrů byli přistiženi a na místě zadrženi policií. Následně byli oba komisařem služby kriminální policie a vyšetřování obviněni ze spáchání trestného činu krádeže a pokusu trestného činu krádeže spáchaných ve spolupachatelství. Jejich vyšetřování je vedeno na svobodě.

S naloženým zbožím bez zaplacení odjeli 

Krádež zboží v celkové hodnotě za cca 6 500 Kč šetří podbořanští policisté. Případ se odehrál 5. července, kolem 14. hodiny, v Podbořanech, kdy si do jednoho z tamních marketů zajela "nakupovat" dvojice dosud nezjištěných zlodějů. Do nákupního vozíku si v obchodě naložila různé drogistické zboží a potraviny a poté zboží bez zaplacení vyvezla z prodejny. Na parkovišti jej přendala do připraveného vozidla a z místa odjela. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachatelích pátrají.

Policisté objasnili krádež loveckých zbraní

Již v říjnu minulého roku se do jedné dílny v obci Libčeves vloupal tehdy neznámý pachatel. Odcizil tři lovecké pušky, a to brokovou kozlici, opakovací kulovnici a dále brokovnici, určenou pouze pro sběratelské účely. Navíc si odnesl i prodlužovací kabely a zateplenou kombinézu. Tímto jednáním způsobil poškozenému škodu přesahující 100 tisíc korun. Po několika měsících šetření se lounským policistům podařilo případ objasnit. Má jej na svědomí 22letý mladík z Lounska, který byl již policejním komisařem obviněn z krádeže a nedovoleného ozbrojování. Tím však případ neskončil, neboť obviněný zbraně následně prodal dalším komplicům, kteří potrestání rovněž neunikli. Jednadvacetiletý mladík z Lounska, kterému obviněný jednu ze zbraní prodal, je stíhán rovněž z trestného činu nedovoleného ozbrojování a navíc i z podílnictví, a protože koupenou zbraň přeprodal uvedený mladík další osobě, je pro trestný čin nedovoleného ozbrojování stíhána i tato osoba. Jedná se o 35letého muže z Lounska, který se v současné době nachází ve vazební věznici za jinou trestnou činnost. Druhou loveckou pušku, určenou pro sběratelské účely, prodal obviněný 38letému muži z Lounska, který ji zpeněžil v jistém vetešnictví. I tento muž byl odstíhán z přečinu nedovoleného ozbrojování. Trestní stíhání obviněných je vedeno na svobodě.   

Pil a řídil  

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky dvaapadesátiletému muži z Lounska, který usedl za volant motorového vozidla a řídil jej v podnapilém stavu. Policisté jej v minulých dnech kontrolovali v lounské Riegrově ulici, když řídil vůz zn. Opel Astra. Provedeným měřením přístrojem Dräger mu nejprve zjistili 1, 39 promile alkoholu v dechu a následně 1, 38 promile. Policisté jej předvolali po vystřízlivění k výslechu a následně propustili na svobodu.

Z benzinky si odnesl cigarety

Ve středu časně ráno se do jedné z lounských benzinových čerpacích stanic vloupal nezjištěný pachatel. Z prodejny odcizil různé druhy cigaret, čímž způsobil škodu přesahující 16 tisíc korun. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a trestný čin poškození cizí věci, po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 7. července 2011   

 

vytisknout  e-mailem