Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněné krádeže

LOUNY - Policejní komisař obvinil tři mladíky... 

Policisté dodatečně objasnili vloupání na pozemek rekonstruovaného domu v Třeskonicích a vloupání do tamní sušárny chmele. Oba skutky má na svědomí 22letý mladík z Lounska, který se uvedené trestné činnosti nedopustil sám, ale každý ze skutků spáchal společně s jiným spolupachatelem. V prvním případě vstoupil se 24letým komplicem z Litoměřicka, někdy v lednu letošního roku, na částečně oplocený pozemek rekonstruovaného domu v uvedené obci a z přilehlé kůlny odcizili motocykl zn. Jawa 350 v hodnotě 8 000 Kč. S ním pak starší z mladíků jezdil po místních komunikacích. Řídil jej však nezákonně, neboť má až do dubna roku 2011 uložen zákaz řízení. Další trestnou činnost spáchal 22letý mladík společně s o rok starším komplicem z Lounska. V měsíci březnu, v přesně nezjištěné době, vnikl do objektu sušárny chmele a za použití doneseného nářadí odmontoval elektromotor v hodnotě 9 950 Kč. Poté jej s komplicem odvezli do sběrny surovin. O utržené peníze, v částce 792 Kč, se rozdělili. Několik dní poté se zmíněný 22letý poberta do sušárny chmele vrátil za účelem odcizení ještě druhého  elektromotoru. To se mu však nepodařilo, tak z objektu odcizil nejméně 6 kusů podlahových plechů, hořák na mazut, plechové kryty a klínové řemeny, vše v hodnotě 21 200 Kč. Materiál následně naložil do vozidla zn. Škoda Favorit a společně s 23letým komplicem jej odvezli do sběrny. Automobil přitom neoprávněně řídil starší z nich, který ma v současné době trest zákazu řízení až do srpna roku 2010. Aktér, který má na svědomí oba skutky, byl komisařem obviněn z trestného činu krádeže, jeho 24letý komplic z Litoměřicka z krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a 23letý mladík z trestného činu podílnictví a maření výkonu úředního rozhodnutí. Jejich vyšetřování probíhá na svobodě.

Prošlápl střechu vozidla

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření 19letému mladíkovi ze Žatecka pro trestné činy poškozování cizí věci a výtržnictví. Začátkem dubna se v nočních hodinách úmyslně prošel v žatecké Svatováclavské ulici po dvou zaparkovaných vozidlech. Zatímco vůz zn. Ford Escort nepoškodil, u druhého vozu zn. Toyota Yaris prošlápl střechu, čímž způsobil škodu za 10 tisíc korun. Po provedeném výslechu byl mladík propuštěn na svobodu.

Nehody způsobil alkohol    

O víkendu policisté opět vyjížděli na dopravní nehody, kde svou roli sehrál alkohol. V sobotu 1. května, krátce před pátou hodinou ráno, naboural řidič osobního vozidla zn. Citroën Xsara do zaparkovaného automobilu zn. Seat Ibiza. Kolize se odehrála na náměstí Petra Obrovce v Lounech. Této nehodě byli přítomni lounští policisté, kteří vozidlo sledovali již ve městě pro podezření, že je jeho řidič pod vlivem alkoholu. Na místo přivolali kolegy z dopravní policie, kteří zjistili u řidiče provedenou dechovou zkouškou nejprve 2, 01 promile a následně 2, 21 promile alkoholu v dechu. Řidič (25 let z Lounska) zraněn nebyl. Na místě mu policisté zadrželi řidičský průkaz a jeho výslech, vzhledem k podnapilému stavu, naplánovali až v příštích dnech.

Opilý byl i řidič motorového vozidla zn. Peugeot, který v sobotu, kolem 6. 30 hodin ráno, sjel za obcí Trnovany směrem na Žatec do příkopu. Policistům nejprve nadýchal 2, 10 a poté 1, 55 promile alkoholu. Sedmadvacetiletého řidiče ze Žatce policisté zadrželi a po vystřízlivění mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Další mladý opilec havaroval v neděli, po jedné hodině po půlnoci, do výstražníku železničního přejezdu v Lounské ulici v Žatci. Jel po silnici č. 250 směrem na Staňkovice, když s vozidlem zn. Renault 19 nepřizpůsobil na mokrém povrchu vozovky rychlost a při vjíždění na chráněný železniční přejezd nezvládl řízení a vjel vpravo mimo komunikaci, kde přední částí vozu narazil do sloupu s výstražným světelným znamením. Poté z místa nehody utekl. Policisté jej krátce po nehodě zastihli v místě bydliště a převezli zpátky k místu kolize. Orientační dechovou zkouškou mu nejprve naměřili 1, 40 a následně 1, 33 promile alkoholu v dechu. Jednadvacetiletý mladík ze Žatce požití alkoholu před jízdou přiznal. Navíc policisté lustrací zjistili, že má vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do 23. října roku 2010. Světelný výstražník zůstal po nehodě funkční, ale náklady na jeho opravu budou stát cca 5 tisíc korun. Věc je dále v šetření policistů.

Další zprávy vyjdou až ve čtvrtek 6. května!

Louny, 3. května 2010

    

vytisknout  e-mailem