Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněné loupeže

LOUNY - V obou případech se násilník zmocnil mobilního telefonu... 

Objasněné loupeže

V minulých dnech se policistům podařilo objasnit dvě loupežná přepadení, obě spáchaná kvůli mobilním telefonům. První z těchto trestných činů se odehrál již koncem srpna tohoto roku v Postoloprtech, kdy časně ráno přepadl 18letý mladík ve Dvořákově ulici ženu středního věku a o telefon, který držela v ruce, se s ní začal přetahovat. Poškozená nakonec upadla, čehož aktér využil,  mobilní telefon ji z ruky vykroutil a utekl. Svým počínáním jí způsobil škodu za 7 tisíc korun. Ve čtvrtek byl uvedený mladík pro tento trestný čin komisařem obviněn. Jeho vyšetřování probíhá na svobodě. 

Ke druhé loupeži došlo ve čtvrtek odpoledne v žatecké ulici Pod Střelnicí. Krátce po 14. hodině byl mladým násilníkem napaden a oloupen 51letý muž. Aktér jej několikrát udeřil pěstí do obličeje a následně mu odcizil mobilní telefon v hodnotě 1 000 Kč, který měl v tu dobu poškozený muž odložený hned vedle sebe na betonové zídce. Z kořisti se však 35letý zloděj z Loun dlouho neradoval, neboť krátce po spáchání uvedeného činu, byl policií zadržen.  Komisař jej obvinil pro podezření ze spáchání trestného činu loupeže, za což mu podle zákona hrozí trest až do výše deseti let.

Krádeže v Postoloprtech  

Ve čtvrtek obvinil komisař 19letého mladíka z Prahy ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Obviněný se této trestné činnosti dopouštěl v minulých týdnech v Postoloprtech a na svědomí má nejméně tři skutky. Je podezřelý např. z krádeže barevného televizoru z jednoho bytu v Postoloprtech, do kterého vnikl koncem srpna za použití nalezeného klíče. Další krádež měl spáchat v pvní polovině září, kdy na Mírovém náměstí okradl 63letého muže. Z ruky mu strhl látkovou tašku s penězi a dvěma prsteny ze žlutého a stříbrného kovu. Obdobného skutku se pak dopustil o několik dní později v ulici 5. května. Tam okradl 59letého muže o peníze a nádobí, které nesl v igelitové tašce. Způsobená škoda, kterou svým počínáním uvedený poberta způsobil, činí bezmála třicet tisíc korun. Obviněný je vyšetřován na svobodě.

Vloupání do skladu v Čeradicích

Policisté objasnili i případ vloupání do skladu v Čeradicích, k němuž došlo v průběhu letních prázdnin. Do budovy bývalého statku vnikl tehdy neznámý pachatel a následně odcizil antikorové stoly, umyvadlo, pytle se stavebním lepidlem a dlaždice. Způsobil tím škodu za 30 tisíc korun. V minulých dnech byl zloděj odhalen a ze skutku obviněn. Jedná se o 17letého mladíka z Chomutovska, jehož šetření je vedeno na svobodě.    

vytisknout  e-mailem