Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněny krádeže v bytech

LOUNY - Má je na svědomí mladík ze Žatce... 

V rukou policie skončil 26letý mladík ze Žatce, který v minulých týdnech kradl v žateckých bytech. Koncem června, v průběhu dne, se například dostal bez použití násilí do neuzamčeného bytu v ulici Osvoboditelů, odkud odcizil mobilní telefon, peněženku, různé doklady a také finanční hotovost. V té samé době měl v plánu navštívit i další byt, ale byl vyrušen majitelkou a tak z místa zmizel. O několik dní později se v ulici Obránců Míru dostal odemčenými dveřmi do společných prostor jednoho domu, ze kterého odcizil mosazné zábradlí o délce cca 3, 5 metru. To pak zpeněžil ve sběrných surovinách. Začátkem července si vytipoval dům v ulici Pod Střelnicí. Překonal oplocení pozemku domu a následně vnikl pootevřeným oknem dovnitř. Odcizil notebook, peněženku s doklady, penězi a platební kartou. Celková škoda, kterou napáchal, byla vyčíslena na 18 342 Kč. Těchto uvedených skutků se mladík dopustil i přesto, že byl v minulosti již za krádeže odsouzen. Policejní komisař mladíka v této věci obvinil z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody a zároveň na něj podal podnět k podání návrhu na vzetí do vazby.

Z ukradené karty vybíral peníze

Platební kartu odcizil známé v jejím bytě 56letý muž ze Žatce. Pomocí této karty pak vybral z jejího účtu finanční částku ve výši 8 000 Kč. Policisté tento případ zanedlouho objasnili a dotyčnému ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Podle trestního zákoníku mu za tyto delikty hrozí až dvouleté odnětí svobody.

Krkavčí otec neplatil na dítě

Sedmatřicetiletého muže z Mostu stíhá policejní komisař pro trestný čin zanedbání povinné výživy. Ačkoli měl rozsudkem Okresního soudu v Mostě uloženo platit každý měsíc výživné ve výši 500 Kč, od února roku 2007 na rozsudek nedbá a k rukám matky, která žije s dítětem na Lounsku, již dluží 19 500 Kč. Obviněnému hrozí podle trestního zákoníku až dvouletý pobyt za mřížemi.

Kradl v bývalé odchovně prasat

Do bývalé odchovny vepřů ve Staňkovicích se v minulých dnech vloupal dosud nezjištěný zloděj. Překonal oplocení objektu, následně rozbil okno u budovy výkrmny a poté odcizil stovky metrů měděného kabelu, kovové žlábky na kanálky, plechové kryty, litinový kanál, kotce z kovových trubek a další kovový materiál. Svým činem tak způsobil škodu za celkem 45 500 Kč. Po pachateli policisté pátrají a věc šetří jako trestný čin krádeže.

Louny, 21. července 2010

 

vytisknout  e-mailem