Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obviněn z krádeže

LITOMĚŘICE - Cizího majetku si nevážil; Kapesní zloději jsou čilí....  

 

Obviněn z krádeže
Mladík z Roudnice nad Labem se v rodném městě před několika dny vloupal do bývalé chmelárny. Násilím překonal dřevěná vrata i drátěné oplocení a vnikl do objektu. Ve chmelárně ukradl několik železných profilů o délce tři a pět metrů, stolitrový sud a železný rám. Dále zde sebral součásti z kamen na tuhá paliva. Kamna tím úplně znehodnotil. Krádeží způsobil majiteli škodu 21 000 Kč a poškozením věcí další 2 000 škodu. Velikonoc si však příliš neužil. Policisté ho totiž v neděli zadrželi a umístili do policejní cely. Po provedení výslechu a dalších neodkladných úkonů ho v pondělí obvinili z přečinů krádeže. Krátce po poledni byl mladík ze zadržení propuštěn na svobodu. Podle trestního zákoníku mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.
 

 

Kapesní zloději jsou čilí
Na trhu v Ředhošti i na Řípské pouti bylo o Velikonocích „veselo“. V neděli na ředhošťském trhu opět řádili kapesní zloději. Byly zde totiž zaznamenány tři krádeže na osobách. Ke všem třem kádežím přitom došlo v dopoledních hodinách. Po půl desáté vytáhl lapka nepozorovaně z kabelky 52leté návštěvnici peněženku s 1 500 Kč a doklady. Kolem jedenácté pak zmizela další peněženka se 2 000 Kč a doklady z batohu na zádech 66leté ženě. Poslední obětí kapesní krádeže se stal 63letý pán. Tomu zloděj s příruční kožené tašky vytáhl pouzdro s doklady. Zdali se jednalo o stejného pachatele, policie v současné době vyšetřuje. Nejedná se však o první případy okradení na trzích v Ředhošti. Policie upozorňovala občany na opakované kapesní krádeže již v minulém a předminulém týdnu. Do současné doby se bohužel policistům nepodařilo pachatele této trestné činnosti dopadnout. Z tohoto důvodu vyzýváme občany, kteří se na trhy do Ředhoště chystají, aby byli velice ostražití. V případě podezření na konkrétní osobu ihned kontaktujte policii na telefonní lince 158.
Ani Řípské pouti v obci Rovné se zloději nevyhnuli. Zde však nekradli v neděli, ale v pátek a především v sobotu. V pátek večer přišla mladá dívka o mobilní telefon v hodnotě 7 000 Kč. V sobotu večer mezi 19. a 21. hodinou okradli zloději dva další návštěvníky pouti. Dvacetiletá slečna přišla o peněženku s 5 000 Kč a doklady. Na další mladou ženu zlodějka surově zaútočila a připravila ji společně s komplicem o 4 000 Kč a mobilní telefon, které ji sebrali z kabelky. Ve věci se jedná o podezření ze zloučinu loupeže.  Ani 35letá žena nebude na Řípskou pouť vzpomínat v dobrém. Vandal jí totiž poškodil zaparkovaný automobil. Poničil na několika místech vozidla lak a ještě vytrhal ventilky u dvou pneumatik. Na autě způsobil škodu přesahující 6 000 Kč.

 

por. Ing. Alena Romová
Litoměřice 26. 4. 2011
 

vytisknout  e-mailem