Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obviněn z výtržnictví

LOUNY - Na místě veřejnosti přístupném se dopustil hrubé neslušnosti. 

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření 39letému muži z Klatovska z přečinu výtržnictví. Podezřelý se uvedeného skutku dopustil tím, že se ve vlaku, jedoucím z Plzně do Mostu, začal před mladou ženou ukájet. Ta neotálela a zavolala na linku 158, kde vše oznámila policistům. Ti si následně ve výstupní stanici v Žatci na podezřelého počkali, zadrželi jej a předvedli na služebnu. Jelikož mu naměřili přístrojem Drager 1, 25 promile alkoholu v dechu, umístili jej do cely předběžného zadržení. Po vystřízlivění mu sdělili podezření z výše uvedeného trestného činu, jelikož se na místě veřejnosti přístupném dopustil hrubé neslušnosti. Za své chování mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Objasněná krádež telefonu

Policisté objasnili krádež mobilního telefonu ze zaparkovaného vozidla u jednoho pekařství v Lounech. Skutek má na svědomí 28letý muž z Loun, který využil okamžiku, kdy řidič z auta nakládal a vykládal bedny se zbožím a auto neměl zajištěné. Ze sedadla spolujezdce mu mezitím odcizil telefon v hodnotě 2 550 Kč a z místa utekl. Uvedeného jednání se mladý muž dopustil i přesto, že již byl opakovaně odsouzen a potrestán. V tomto případě si ve zkráceném přípravném řízení vyslechl podezření z trestného činu krádeže. Po provedení úkonů byl propuštěn na svobodu, kde ale dlouho nezůstane, neboť má v příštích dnech nastoupit výkon trestu právě za předchozí kriminalitu.

Z auta zmizela kamera a navigace  

V žatecké ulici U Flóry se vloupal do zaparkovaného vozidla zn. VW Transporter dosud nezjištěný pachatel. Po rozbití okna vnikl dovnitř a odcizil autokameru a navigaci. Svým jednáním tak způsobil poškozenému škodu za 9 500 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 6. dubna 2016 

 

 

vytisknout  e-mailem