Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obviněn ze zpronevěry

LOUNY - Část zboží prodal, neuhradil plnou cenu. 

Z trestného činu zpronevěry obvinil komisař služby kriminální policie a vyšetřování 39letého muže z Lounska. Dopustil se ho tím, že jako podnikající fyzická osoba uzavřel s jistou společností kupní smlouvu na dodávku zemědělské techniky s příslušenstvím, ve které se zavázal za dodané zboží zaplatit sjednanou cenu ve výši 930 398 Kč, přičemž si byl vědom, že vlastnické právo na dodané zboží nabývá kupující až v okamžiku úplného zaplacení. Obviněný však zákonné podmínky nedodržel a převzaté zboží zčásti prodal třetím osobám. Část vrátil zpátky poškozené společnosti a uhradil jí 655 704 Kč. Zbylou částku ve výši 274 694 Kč pak použil pro svou osobní potřebu. Pokud bude odsouzen, hrozí mu podle trestního zákoníku odnětí svobody na jeden rok až pět let. Obviněný je vyšetřován na svobodě.

Poničil zaparkovaný vůz

V minulých dnech si poblíž historického centra v Žatci vyhlédl zaparkovaný automobil zn. Alfa Romeo dosud nevypátraný vandal. Polil jej neznámou kapalinou, čímž poškodil lak na téměř všech částech vozidla. Svým jednáním tak způsobil škodu za 20 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Za tento přečin stanoví trestní zákoník odnětí svobody až na jeden rok.

Krádež nafty z nissanu 

Palivovou nádrž u zaparkovaného vozidla zn. Nissan Trade poškodil dosud nezjištěný pachatel, aby poté odcizil cca 15 litrů motorové nafty. K události došlo v minulých dnech v žatecké ulici Podměstí. Způsobená škoda byla vyčíslena na 3 780 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 28. května 2015

 

vytisknout  e-mailem