Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obvinění dealeři

TEPLICKO - Dva muži v Bílině prodávali drogy; Hasiče okradl hasič; Vykradený dům. 

Obvinění dealeři

     Až pětiletý trest odnětí svobody hrozí 38letému muži, který v Bílině prodával drogy. Několika osobám v průběhu loňského roku prodal opakovaně pervitin a to v několika desítkách případů. Kriminalisté u něj zajistili tři sáčky s necelými čtyřmi gramy drogy a také marihuanu, kterou si doma schovával v pytli a několika nádobách. Dealer byl obviněn z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, jeho vyšetřování probíhá na svobodě.

     Ze stejného trestného činu se bude zodpovídat také 32letý muž, který stejně jako první dealer prodával drogy v Bílině, kriminalisté zadokumentovali nejméně čtyři jednotlivé prodeje. Navíc je podezřelý, že si v lese vypěstoval dvě rostliny konopí, které pravidelně chodil zalévat a po sklizni je usušil a použil pro vlastní potřebu.

 

Hasiče okradl hasič

     Dobrovolní hasiči z jedné obce na Teplicku se minulý týden obrátili na policii s oznámením, že jim neznámý pachatel z hasičské zbrojnice odcizil motorovou pilu a dvě vysílačky. Už při přijetí oznámení se vyskytlo podezření, že by mohl mít krádež na svědomí jeden z nich, protože do zbrojnice vnikl pachatel za použití shodného klíče. Jejich domněnka se potvrdila, pachatelem byl mladý dobrovolný hasič, který se policistům u výslechu ke krádeži přiznal. Své pohnutky omlouval tím, že nutně potřeboval peníze, ukradenou pilu proto obratem prodal a vysílačky si schoval v lese. Policistům pak skrýš ukázal a nakonec se podařilo vypátrat i muže, kterému motorovou pilu prodal a zajistit ji, vybavení pak policisté mohli vrátit do rukou hasičů. Muž, který má vše na svědomí, si již převzal sdělení podezření z přečinu krádeže, za který mu v případě uznání viny hrozí až dvouleté vězení.

 

Vykradený dům

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Košťanech vloupal do rozestavěného rodinného domu. Zloděj násilím překonal vchodové dveře a z domu si odnesl elektrické ruční nářadí v hodnotě sedm tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

 

 

23. 2. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem