Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obviněný je stíhán vazebně

ÚSTÍ NAD LABEM - Kriminalistům se podařila objasnit série vloupání do rekreačních objektů. 

Policejní komisař sdělil obvinění 37letému muži z trestného činu Krádeže, Porušování domovní svobody a Poškození cizí věci. Obviněný se v průběhu čtyř měsíců vloupal do minimálně desítky rekreačních chat a stejně tak stejného počtu garáží. Z těchto objektů bral vše, co mu přišlo pod ruku (elektrické a ruční nářadí, potraviny, kabely, PB láhve atd.). V minulosti byl pro obdobnou trestnou činnost již odsouzen. V současné době je obviněný již stíhán vazebně. Škoda, kterou způsobil se pohybuje kolem 154 tisíc korun.
 
Návštěvník baru to nekontrolovatelně rozjel
Policejní komisař sdělil obvinění 41letému muži z trestného činu Výtržnictví a Poškození cizí věci. Tento muž na počátku měsíce června jako návštěvník místního baru v centru města svou zábavu trochu víc rozjel, kdy vyskočil na sloužící k uchycení světelné a zvukové aparatury, jenž byla připevněna u stropu a následní jí svou váhou strhl. Došlo k poškození této rampy a pod ní stojících čtyř stolů a židlí. Obviněnému se naštěstí nic nestalo. Celková způsobená škoda se pohybuje kolem 94 tisíc korun.
 
K narozeninám mu bylo sděleno
Ústečtí policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření 33letému muži z trestného činu Krádeže. Tento pachatel se koncem měsíce července vloupal do novinového stánku v ulici Neštěmická, ze kterého následně odcizil větší množství cigaret. Svým jednáním způsobil škodu kolem 15 tisíc korun. V loňském roce byl tento muž odsouzen pro obdobnou trestnou činnost k trestu 300 hodin obecně prospěšných prací, které do současné doby  nevykonal. Za uvedené jednání mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 3 let.
 
Kradli regály
Trmičtí policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření dvěma mužům (34,27) z trestného činu Krádeže. Tito pachatelé na počátku měsíce září vnikli do objektu prodejny v nákupní zóně v Trmicích, odkud následně odcizili 22 kovových polic. Způsobená škoda se pohybuje kolem 4 tisíc korun. V minulosti byli oba pachatelé pro majetkovou trestnou činnosti již odsouzeni.
 
 
Por. Bc. Veronika Hyšplerová
Preventivně informační skupina Ústí nad Labem
E-mail: orulpis@mvcr.cz
Tel.: +420 974 426 208
         +420 724 189 726

vytisknout  e-mailem