Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Od nehody utekl

MOST - Měl důvod, v dechu měl alkohol; Zloději hledají kovy všude, kde se dá; Po lešení na lup 

 Mostecká policie šetří dopravní nehodu, která se stala v neděli kolem 06.20 hodiny v Mostě. Řidič osobního vozidla značky Renault jel od ulice Rudolická do ulice Sukova. Při jízdě nepřizpůsobil rychlost vozidla svým schopnostem, při projíždění křižovatkou vyjel vpravo mimo komunikaci na chodník, kde narazil přední částí vozidla do opěrné zdi. Po nehodě řidič i se svým spolujezdcem z vozidla utekli. Ne daleko, poblíž je zadrželi policisté hlídkové služby a strážníci. Řidič se na výzvu policistů podrobil opakovaně dechovým zkouškám na alkohol, které byly pozitivní a vykázaly hodnotu přes dvě promile. Na základě dechových zkoušek se řidič podrobil lékařskému yyšetření a odběru krve. Policii motorista nepředložil řidičský průkazu ani jiný osobní doklad. S ohledem na to, že nebylo na počátku šetření zřejmé, kdo vozidlo v době nehody řídil, byl vyzván k dechové zkoušce i spolujezdec. I on měl alkohol v dechu. Ke zranění osob nedošlo. Hmotná škoda byla vyčíslena na částku 12 tisíc korun.


 

Z protihlukové stěny zmizely kovové rámy

Zapotit se musel zatím neznámý podnikavec. Ten minulý týden v přesně nezjištěný den na silnici I/13 ve směru Most – Teplice odcizil mezi 8. a 10. květnem z protihlukové stěny celkem 33 dílů. Ze stěny zloděj odšrouboval jednotlivé kovové rámy z ocele, které byly vyplněné dřevěnými latěmi. Tři odcizené rámy pak tvořily zároveň součást autobusové zastávky i stěny proti hluku. Policisté obvodního oddělení Obrnice po oznámení krádeže pátrali po okolních sběrnách druhotných surovin, kde v jedné z nich část lupu našli uložený v kontejnerech na kovový šrot a ten zajistili. V současné době policie prověřuje, kdo rámy do sběrny odevzdal a kde skončil ostatní odcizený materiál. Poškozená organizace Správa silnic odhadla, že jí krádeží vznikla hmotná škoda ve výši 65 tisíc korun. Při kontrole stěny bylo na místě v trávě nalezeno několik odmontovaných ocelových rámů včetně dřevěné výplně. Ty zřejmě zloděj nestačil již odvézt.


 

Porušil podmínky úvěrové smlouvy, neplatil splátky a auto prodal

Z přečinu zpronevěry obvinil policejní komisař mostecké policie 33letého muže z Teplicka. Ten měl již loni v jednom autobazaru uzavřít úvěrovou smlouvu na pořízení osobního vozidla v hodnotě 71 tisíc korun. Při podpisu úvěrové smlouvy uhradil akontaci ve výši sedmi tisíc korun. Měsíc na to v rozporu se smluvními podmínkami uzavřené smlouvy, podle níž je výlučným vlastníkem auta věřitel a dlužník není oprávněn bez souhlasu majitele převést vlastnické právo na třetí osobu, toto učinil. Poškozené společnosti žádnou splátku nezaplatil a způsobil jí tak škodu ve výši 64 tisíc korun. Policie obviněného muže vyšetřuje na svobodě.


 

Lapka do bytu vnikl po lešení a ukradl tučný lup

Poměrně tučný lup čekal na zatím neznámého lapku, který ho odnesl z bytu na sídlišti Zahradní v Mostě tento víkend. Zloděj se do bytu dostal zřejmě po stavebním lešení, které je u panelového domu přistaveno z důvodu celkové rekonstrukce. Poté překonal okno a v bytě pak hledal, co by odcizil. Hodila se mu spotřební elektronika, šperky ze zlata, mobil, fotoaparát, oděvy a další věci. Poškozeného majitele lapka připravil i o rybářské náčiní a vybavení, které bylo uskladněné v bytové komoře. Celkem pachatel způsobil hmotnou škodu ve výši 310 tisíc korun. Případ krádeže vloupáním šetří mostecká policie spolu s kriminalisty.


 

Otevřené dveře a prázdná kancelář přilákala zloděje

Neopatrnost připravila jednu ženu z Mostu o kabelku. Tu si přivlastnil neznámý pachatel, který v pátek odpoledne v centru města vstoupil do kanceláře jedné firmy, kde byly otevřené dveře z důvodu větrání, a kancelář byla na krátkou dobu prázdná. Zloděj využil situace, když pracující úřednice si odskočila do zadní kanceláře a kabelku odcizil. Poškozená tak přišla o osobní doklady, peníze, mobilní telefon a další osobní věci, vše v hodnotě pěti tisíc korun. Krádež kabelky vyšetřují mostečtí policisté.


 

Na lavičce zapomněla peněženku, někdo ji našel a ponechal si ji

O peněženku přišla 36letá žena z Mostu. Ta v pátek večer seděla v parku na lavičce. Při odchodu nechala na lavičce ležet svou peněženku, ve které měla osobní doklady, platební karty a také finanční hotovost. Zapomenutou portmonku si krátce na to přivlastnil neznámý nálezce a dopustil se tak přečinu zatajení nálezu. Ten nyní vyšetřují na základě oznámení poškozené mostečtí policisté. Žena vyčíslila škodu na částku pět tisíc korun.


 

Poberta se na autě vyřádil, postříkal ho růžovou barvou

Růžovou barvu má zřejmě v oblibě zatím neznámý vandal. Ten v jedné obci na Mostecku v noci na sobotu barvou ve spreji postříkal bílý lak u osobního vozidla tovární značky Fiat, který byl zaparkovaný u domu. Poškozený majitel zatím způsobenou škodu nevyčíslil. Případ přečinu poškození cizí věci vyšetřují policisté obvodního oddělení v Obrnicích.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 14. května 2012


 

vytisknout  e-mailem