Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Odjel s cizím autem

CHOMUTOVSKO - Po chvíli boural a z místa odešel; Po vloupání do chaty se najedl a napil. 

Podezření ze dvou trestných činů čelí 22letý mladík, který měl podle informací policistů během březnové noci vzít v bytě svých rodičů na chomutovském sídlišti klíče od vozidla jejich známého, který tam byl na návštěvě. Potom šel na parkoviště, odemkl si auto a odjel s ním pryč. Hned ve vedlejší ulici však vjel na chodník a narazil do stromu a jeho jízda tím skončila. Havarované auto na místě nechal a odešel. Posléze však vše vyšlo najevo a mladý muž je v důsledku svého jednání podezřelý z trestných činů neoprávněné užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Policisté totiž v průběhu šetření zjistili, že dotyčný má soudním rozhodnutím vyslovený zákaz řízení motorových vozidel.

Majiteli vozidla vznikla v důsledku nehody škoda ve výši kolem 5 tisíc korun a vzhledem k rozsahu poškození nechal dle svých slov auto raději zlikvidovat. Mladíkovi za jeho jednání hrozí v případě odsouzení až dvouleté odnětí svobody.

 

Po vloupání do chaty se najedl a napil

Klášterečtí policisté se snaží zjistit, kdo se v první polovině tohoto měsíce vloupal do chaty v chatové oblasti Mariánské údolí. Zatím neznámý pachatel tam násilím vnikl do rekreačního objektu, kde zkonzumoval alkohol a potraviny v hodnotě přibližně 500 korun. Poškozením objektu vznikla jeho majiteli škoda ve výši odhadnuté na 4.500 korun. Policisté případ prověřují pro podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Pachateli v případě dopadení hrozí až tříleté vězení.

 

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 18. května 2021

vytisknout  e-mailem